Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Алека Болдуїна «підставили»?

Заряджений бойовим патроном револьвер, із якого актор застрелив операторку, передав йому асистент режисера

Як повідомило з посиланням на CNN ізраїльське видання 9tv.co.il, асистента режисера Дейва Голза, який на зйомках вестерну «Іржа» передав кіноактору Алеку Болдуїну револьвер, заряджений бойовим патроном, уже звільняли за схожий випадок. 2019 року на знімальному майданчику фільму «Шлях свободи» несподівано «розрядився» реквізитний пістолет… Нагадаємо, тиждень тому зірка Голлівуду Алек Болдуїн на зйомках бойовика «Іржа» випадково застрелив кінооператорку Галину Гатчінз і поранив режисера Джоела Соуза.

За попередніми даними, зброю Алеку Болдуїну дав асистент режисера Дейв Голз. При цьому Голз уточнив, що вона не заряджена… Розслідуван­ня трагедії на зйомках «Іржі» (нара­зі поліція кваліфікує те, що стало­ся, як нещасний випадок) триває.

На зйомах «Шляху свободи» жертвою також міг стати опера­тор, але, на щастя, встиг відскочи­ти й отримав незначне поранення. Дейва Голза вигнали зі знімаль­ного майданчика «Шляху свобо­ди», а потім звільнили. Як розпові­ли співробітники кіностудії Rocket Soul, вони побоювалися за свою безпеку ще до інциденту, оскільки, мовляв, Голз «був людиною з до­статньою кількістю „червоних пра­порців“, з якими його кар’єра вже мала завершитися. А він чомусь був там»… За словами членів зні­мальної групи, під час зйомки сце­ни з пістолетом Голза на знімаль­ному майданчику не було, що є порушенням протоколу.

Галина Гатчінз, що мала укра­їнський паспорт, вивчала журна­лістику в Києві, а потім закінчила кіношколу в Лос-Анджелесі (Каліфорнія). 2019 року американ­ський журнал Cinematographer назвав кінооператорку Галину Гат­чінз «висхідною зіркою кіно».

«Немає слів, аби передати мій шок і смуток від трагедії, у якій за­гинула Галина Гатчінз, дружина, мати й всіма шанована колежан­ка, — написав у Twitter через день після трагедії Алек Болдуїн. — Я по­вністю співпрацюю з поліцією, щоб з’ясувати, як сталася ця трагедія, і підтримую зв’язок з її чоловіком… Моє серце розривається через те, що спіткало Галину, її чоловіка та сина й усіх, хто її знав і любив».

За інформацією видання People, Алек Болдуїн вирішив на певний час відійти від публічного життя й скасував свої найближчі зйомки.

Читайте також: «У Даші були квитки на руках, мала їхати додому. Як він заманив її на ту квартиру?»

Схожі новини