Передплата 2024 ВЗ

Вбивство під час зйомок: актор застрелив оператора (оновлено)

  • 22.10.2021, 09:35
  • 994

Алек Болдвін під час зйомок фільму застрелив оператора і поранив режисера

Як повідомляє ВВС, американський кіноактор Алек Болдвін на знімальному майданчику випадково застрелив із гвинтівки жінку-оператора і поранив режисера. Інцидент стався на ранчо Бонанза-Крік під час зйомок вестерну «Іржа».

Болдвін повинен був вистрілити з реквізитного пістолета холостими патронами. Поліція поки розслідує деталі інциденту, звинувачень нікому не висунули.

«Як кажуть слідчі, схоже на те, що в сцені, яка в цей момент знімалася, мав би використовуватися пістолет. Детективи розслідують, як саме [використовувалась вогнепальна зброя] і який тип снаряда був випущений», — цитує агентство AFP поліцію.

Постраждалий — режисер фільму 48-річний Джоел Соуза.

Загибла — оператор-постановник 42-річна Галина Хатчінс, її шпиталізували, однак врятувати не вдалось.

Згідно із її сайтом, вона з України, а виросла на радянській військовій базі за Полярним колом. Вона вивчала журналістику у Києві і кінематографію у Лос-Анджелесі. У 2019 році часопис American Cinematographer називав її «зіркою, яка сходить» в індустрії кіно.

Вона була головною операторкою у стрічці Archenemy («Запеклий ворог»), що вийшла у 2020 році.

«Я так шкодую за Галиною. Мене також обурює, що це сталося на знімальному майданчику», — написав у Twitter режисер Archenemy Адам Мортімер.

У заяві Міжнародної гільдії кінематографістів йдеться, що смерть Галини Гатчинс стала «приголомшливою звісткою» та «жахливою втратою».

«Деталі залишаються неясними на цей момент, але ми працюємо над тим, щоб все з'ясувати, а також підтримуємо повне розслідування цієї трагедії», — заявили у Гільдії.

Зйомки фільму поки зупинено. Болдвін є його співпродюсером і грає злочинця, 13-річного онука якого засудили за випадкове вбивство і винесли вирок — повішення. Тоді герой Болдвіна відправляється в Канзас, щоб звільнити його з в'язниці. Дія вестерна відбувається в XIX столітті

Читайте також: Президента можуть визнати масовим вбивцею

Схожі новини