Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Банда бюрократів" звільнила міського чаклуна

У новозеландському місті Крайстчерч він обіймав цю офіційну посаду 23 роки

Міська рада Крайстчерча (Нова Зеландія) розірвала контракт із офіційним магом, який працював на цій посаді 23 роки, повідомляє ВВС.

До його обов'язків входили виконання магічних дій і промоція міста.

88-річний Ян Брекенбері Ченнелл, який служив міським чарівником, рішенням депутатів Крайстчерча вкрай не задоволений.

«Це банда бюрократів, які не мають жодної уяви», — прокоментував чаклун своє звільнення.

Донедавна офіційний сайт Крайстчерча з гордістю повідомляв, що це друге за розміром місто Нової Зеландії є водночас єдиним містом цієї острівної країни, яке працевлаштовує офіційного чарівника. Але усе тече, усе змінюється… Теперішня міська рада Крайстчерча обґрунтувала своє рішення розірвати контракт із міським чаклуном намірами рухатися вперед «більш сучасним і виваженим шляхом».

Річна зарплатня Яна Брекенбері Ченнела становила на посаді офіційного чарівника Крайстчерча 16 тисяч новозеландських доларів (близько 11,3 тисячі доларів США).

Серед «магічних дій», які входили до його службових обов'язків, був, зокрема, «танець дощу». Мабуть, у посушливі роки це було дуже помічне…

Як пише британська The Guardian, Ян Брекенбері Ченнел часто дозволяв собі суперечливі висловлювання, наприклад, на тему стосунків жінок і чоловіків. Беручи участь у розважальній телепрограмі, офіційний чарівник Крайстчерча заявив таке:

«Ніколи не піднімайте руку на жінок! Адже в них надто легко з'являються синці»…

Ян Брекенбері Ченнел за походженням англієць. Народився у Лондоні, закінчив Університет Лідса, потім переїхав до Австралії, де викладав у виші на кафедрі соціології. У новозеландському Крайстчерчі Ченнел оселився у 70-х роках минулого століття. Там швидко став відомив завдяки своїм публічним промовам, які виголошував на драбині, вбраний у довгий плащ і фірмовий «чаклунський» капелюх. Коли його намагалися затримати поліціянти, це спричиняло незадоволення місцевої громади. Старий чарівник був таким собі символом Крайстчерча… Утім, чому «був»? За словами чаклуна, попри розірвання офіційного контракту, він продовжить виконувати свої магічні обов'язки.

«Аби мене зупинити, вони мусять мене вбити», — наголосив Ян Брекенберрі Ченнел, маючи на увазі «банду бюрократів» із міської ради.

Читайте також: Офіційного міського чарівника звільнили

Схожі новини