Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Секс без презерватива влетить у копієчку...

Каліфорнія може стати першим штатом США, де закон каратиме за stealthing ("стілсин"), тобто зняття презерватива перед статевим актом без згоди партнерки

Про це пише британське видання The Guardian.

Губернатор штату Гевін Ньюсом одержав проєкт змін до цивільного законодавства штату, які пропонує внести депутатка Асамблеї Каліфорнії від Демократичної партії Крістіна Гарсія. Місцеві представники секс-бізнесу, які підтрмиють ініціативу Гарсії, стверджують, що такі зміни, зокрема, дозволять повіям позиватися до нечесних клієнтів.

Термін stealthing використовують замість визначення «зняття презерватива без згоди». У соцмережах, пишуть західні ЗМІ, зараз не бракує порад щодо того, як обдурити свою сексуальну партнерку (або ж свого партнера, якщо це стосунки двох геїв). А такий обман може призвести до небажаної вагітності або ж зараження хворобами, що передаються статевим шляхом… Загалом, stealthing — це не тільки зняття презерватива без згоди партнера, а й навмисне пошкодження «виробу номер два», а також примус до здійснення статевого акту без презерватива, хоча раніше партнер обіцяв його використати.

Дослідження Єльського університету 2017 року, на яке посилається Крістіна Гарсія, виявило, що випадків stealthing у світі останніми роками значно побільшало. За даними дослідження 2018-го, які наводить The Guardian, через «зняття презервативу без згоди» потерпіли кожна третя гетеросексуальна жінка й кожний третій чоловік-гей. І нарешті, 2019 року було встановлено: 12% жінок віком від 21 до 30 років визнали, що мали секс із партнером, який перед статевим актом таємно зняв презерватив.

Кілька років тому Крістіна Гарсія пропонувала внести відповідні зміни до кримінального кодексу Каліфорнії. Але така пропозиція спричинила суперечки. Експерти відзначали: у суді буде важко довести, що партнер, який зняв презерватив без згоди партнерки, діяв навмисно… Зараз наполеглива депутатка пропонує внести зміни до цивільного кодексу. На думку Гарсії, нові приписи дозволять жертві stealthing звернутися до суду, вимагаючи від нечесного партнера відшкодування за завдану моральну шкоду.

До речі, у Великій Британії зняття презерватива без згоди партнерки закон трактує як зґвалтування.

Читайте також: Правило № 1 для жіночого здоров'я

Схожі новини