Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Постачав знаменитостям неповнолітніх дівчат...     

Американський мільярдер і сексуальний злочинець Епштейн наклав на себе руки. А може, його прибрали?  

Ці сумніви посилив генпрокурор США Вільям Барр. За його словами, у Виправному центрі Нью-Йорка, де тримали Епштейна, порушили правила безпеки. Мільярдера, якого звинувачують у сексуальному використанні неповнолітніх дівчат, залишили у камері самого… Попри смерть Епштейна, «його спільники не повинні спати спокійно», каже Барр. За даними слідства, Епштейн роками постачав дівчат-тінейджерів американським знаменитостям. Серед знайомих мільярдера були, зокрема, екс-президент США Білл Клінтон, британський принц Ендрю й чинний господар Білого дому Дональд Трамп.

Тіло непритомного Джефрі Епштейна, якого звинувачували у педофілії і торгівлі неповнолітніми дівчатами, у камері Міського виправного центру на Мангеттені виявили вранці. За правилами, Епштейн не мав залишатися у камері сам, і кожні 30 хвилин наглядач мав пересвідчуватися, що з ним усе гаразд. Однак цих правил чомусь не дотрималися… За інформацією ABC News, за три тижні до цього в заарештованого Епштейна виявили на шиї порізи, зроблені лезом. Начебто це була перша, невдала спроба самогубства… А може, вбивці просто створювали ілюзію, що мільярдер хоче накласти на себе руки?

Як стверджує звинувачення, 66-річний фінансист організував злочинну групу, яка постачала «віпам» дівчат для сексуальних утіх. Епштейн також сам платив за секс неповнолітнім, навіть 14-річним дівчаткам… Суд у справі хтивого мільярдера мав розпочатися у червні 2020 року. Якби Епштейна визнали винним, йому «світило» до 45 років тюрми.

У 2002−2005 роках, каже прокуратура, Епштейн привозив неповнолітніх дівчат до своїх резиденцій, зокрема, на Мангеттені й у Палм-Біч у штаті Флорида,

Деяким дівчатам мільярдер платив також за те, аби вони вербували для нього своїх подружок. Під час обшуку в помешканні Епштейна на Мангеттені знайдено фото його оголених неповнолітніх жертв…

Суворий вирок у цій справі Епштейн міг одержати ще 11 років тому, але тоді мільярдер урятувався за допомогою позасудової угоди (її умови досі не відомі). Епштейн визнав себе винним у схилянні до проституції осіб, яким іще немає 18 років, і відсидів за це у тюрмі лише 13 місяців. Щоправда, мільярдер мусив зареєструватися як «сексуальний злочинець».

Улітку цього року Епштейна знову заарештували — за позовом Вірджинії Жюфре, яка назвала себе однією з його жертв. Жінка каже, Епштейн і Гіслейн Максвел (донька покійного видавничого магната Роберта Максвела) відвозили її до приятелів мільярдера, які займалися з нею сексом… Адвокат Епштейна запропонував як заставу аж сто мільйонів доларів, але суддя не випустив його з-за грат. Мовляв, мільярдер відразу втече, до того ж, за даними слідства, Епштейн міг купити свідків, що могли свідчити в цій справі. Утім, найціннішим свідком був би сам Епштейн — але вже не буде… «Сильні світу сього», про яких міг розповісти мільярдер, встигли зіграти на випередження?

Як пишуть американські ЗМІ, Джефрі Епштейн підтримував стосунки, зокрема, з актором Кевіном Спейсі, британським принцом Ендрю й екс-президентом США Біллом Клінтоном, відомим своїми сексуальними походеньками. Клінтон буцімто користувався приватним літаком Епштейна під назвою «Лоліта Експрес» аж 17 разів… За даними Forbes, серед знайомих Епштейна був і нинішній президент США. Епштейн, стверджує видання, був членом «Мар-а-Лаго», клубу Трампа у Палм-Біч, і вони ходили один до одного в гості.

Телеканали США показали відео з 1992 року: вечірка, у якій взяли участь 28 молоденьких дівчат і тільки двоє чоловіків, Трамп і Епштейн. Президент США назвав запрошених «дівчатами з календаря»… «Знаю Джефа вже 15 років. Класний хлопець, — розповідав Трамп 2002 року тижневику New York. — Кажуть, він, як і я, любить гарних дівчат. І багато з них у «молодшій групі».

Схожі новини