Передплата 2024 «Добрий господар»

У прикордонників оновили інформацію про "путінських байкерів" на кордонах України

  • 08.05.2016, 10:26
  • 4 814

Також у відомстві прокоментували інформацію про нібито перетин "Ночнимі волкамі" українського кордону в районі Закарпаття.

Станом на 7 травня Україна відмовила у в'їзді сімом громадянам інших держав, які можуть бути пов'язані з прокремлівським байкерським рухом "Ночниє волкі". Про це на сторінці у мережі Facebook повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«На даний момент Держприкордонслужба відмовила у перетині кордону сімом байкерам на в'їзд в Україну: шестеро — громадяни Білорусі, один — громадянин Молдови, що слідував з Росії. Інших просто не було. Тому ще раз закликаю не вестися на російську пропаганду і в разі, якщо знову хтось десь під Полтавою побачить організовану колону «ночных волков», які їдуть із Харкова до Ужгорода — негайно телефонувати 103...» — написав Слободян.

Також він прокоментував інформацію про нібито перетин кордону на Закарпатті «Ночнимі волкамі».

«Закликаю перестати постити фейкову інформацію про, нібито, перетин українського кордону на Закарпатті представниками «Ночных волков». Вона настільки недостовірна та провокативна, що навіть незручно щось пояснювати. На даний момент жодних організованих груп байкерів чи навіть одиночних мотоциклістів-провокаторів державний кордон не перетинали ні на в'їзд, ні на виїзд. З того часу, як стало відомо лише про плани т.з. російських байкерів (середина квітня), ця категорія осіб перебувала на особливому контролі», — зазначив Слободян.

Джерело: Тиждень.ua

З'явилося відео з місця розстрілу російських байкерів

У мережі з’явилося перше відео з місця розстрілу п’ятьох байкерів в Московській області.

Як повідомляє “Інтерфакс“, підозрюваний у вбивстві Ілля Асєєв, повідомив, що конфлікт спалахнув на побутовому грунті. Він пояснив, що зав’язав знайомство з байкерами напередодні. Мотоциклісти готували концертну площадку неподалік від будівлі покинутого пивоварного заводу. Там вони хотіли відсвяткувати закінчення мотопробігу.

“Увечері вони розпивали спиртні напої, і підозрюваний вирішив до них приєднатися. У якийсь момент між байкерами з одного боку і підозрюваним — з іншого стався конфлікт на побутовому грунті. Після чого у чоловіка від образи виник умисел вбити всіх”, — повідомили в слідчому комітеті Росії.

Єгор’євський міський суд Московської області вже санкціонував арешт Асєєва до 8 липня.

"Нічні вовки" в'їхали на територію ЄС за сприяння Закарпатських депутатів

Проїзд байкерам Путіна у Європу, минаючи Польщу, організували депутати Закарпатської обласної ради.

Після того, як влада Литви і Польщі заборонила байкерам мотоклубу "Нічні вовки", які підтримують агресивну політику президента РФ Володимира Путіна, проїзд по території цих країн з мотопробігом на честь перемоги у Другій світовій війні під назвою "Шляхами перемоги", вони потрапили на територію Словаччини.

Як повідомили джерела Закарпаття онлайн в прикордонній службі, "вікно у Європу" байкерам Путіна організували депутати Закарпатської обласної ради - екс-швагро Віктора Медведчука і керівник облорганізації його "Українського вибору" на Закаратті Іван Чубирко та голова "регламентної" комісії облради, фігурант скандальних виборів у Мукачеві, екс-очільник міліції Закарпаття часів президентства Віктора Януковича Віктор Русин.

Саме за їх сприяння відбувся нічний переїзд "Нічних вовків" через пункт пропуску "Малий Березний - Убля" на українсько-словацькому кордоні.

Іван Чубирко представляє в облраді партію "Відродження", якою на Закарпатті неофіційно керує нардеп Михайло Ланьо (кримінальна кличка "Блюк"), а Віктор Русин є представником партії "Опозиційний блок".

Раніше на питання, як саме їм вдалося потрапити в Євросоюз, минаючи польську територію, керівник пробігу Андрій Бобровський не відповів.

Метою перебування "вовків Путіна" в ЄС є дістатися Берліна для проведення 9 травня пропагандистської акції з нагоди завершення Другої світової війни.

Водночас, у прес-службі ДПСУ повідомили, що в рамках посилених заходів на кордоні Держприкордонслужба вжила комплекс випереджувальних мір по недопущенню в’їзду в Україну чи транзитного проїзду осіб із сепаратистськими та екстремістськими настроями, котрі можуть дестабілізувати ситуацію в нашій країні. Зокрема, це стосується і осіб на мотоциклах, котрі відносяться до байкерського руху "Нічні вовки".

"Під час прикордонного контролю за період пасхальних та травневих свят спроб перетину кордону України даною категорією осіб не було. У період з 28 квітня зафіксовано рух лише 3 байкерів із Білорусі, які планували перетнути кордон України. Однак, для запобігання можливих провокацій, що можуть призвести до негативних наслідків, Держприкордонслужбою було прийнято рішення про їх не пропуск на територію нашої держави", - йдеться у повідомленні.

У Празі активісти влаштували "коридор ганьби" байкерам Путіна

7 травня, у центрі Праги на Вацлавській площі, сотні активістів влаштували "коридор ганьби" членам пропутінського російського байкерського клубу "Нічні вовки".

Про це повідомив російський журналіст Олег Пшеничний, передає "Радіо Свобода".

Активісти з прапорами України, США, Євросоюзу і НАТО скандували "Ганьба!" та "Геть!". Деякі вигукували "Валіза! Вокзал! Росія!", "Геть окупантів!".

Байкери у відповідь сигналили і продовжували свій шлях.

Як відомо, пробіг байкерів з клубу "Нічні вовки" за маршрутом Москва — Берлін відбувається щороку. Цією акцією, за словами байкерів, вони відзначають свято "перемоги над нацизмом".

Цього року маршрут автопробігу розпочався 29 квітня в Москві. 9 травня маршрут має завершитися в Берліні.

Лідер "Нічних вовків" Олександр Залдостанов на прізвисько "Хірург" є другом Володимира Путіна. Залдостанов включений до переліку осіб, на яких поширюються санкції США і Канади, запроваджені через анексію Росією українського Криму.