Передплата 2024 «Добрий господар»

ПАРЄ прийняла резолюцію, яка дозволяє вводити санкції проти депутатів, що їздять у Крим

  • 27.01.2016, 08:59
  • 3 313

Парламентарі вважають допустимою заборону на в'їзд для депутатів, які перед тим "порушили законодавство держави в частині в'їзду на його територію".

Парламентська асамблея ради Європи прийняла резолюцію, в якій визнала законною практику введення санкцій проти депутатів, які відвідують окуповані території, в тому числі — Крим. За цю резолюцію проголосували 68 депутатів при 8 голосах проти.

ПАРЄ висловила "стурбованість" з приводу існування "чорних списків" парламентарів, але заявила, що вважає допустимою заборону на в'їзд для парламентарів, які перед тим "порушили законодавство держави в частині в'їзду на його територію".

Видання зазначає, що початковий проект документу пропонував принципово інше формулювання - він категорично засуджував і визнавав незаконною практику "чорних списків" і заборон на в'їзд.

Однак цю норму відкоригували за пропозицією грузинського депутата Чорі Тактакішвілі, яку підтримала низка інших депутатів.

Поправку Чорі Тактакішвілі, яка повністю змінила тон резолюції, ПАРЄ підтримала з невеликою перевагою — 49 проти 35 голосів.

Джерело: Українська правда

Схожі новини