Передплата 2024 «Добра кухня»

"Треба підтримувати Україну, щоб стримувати Росію"

  • 28.05.2015, 13:45
  • 1 312

Віце-президент США Джо Байден заявляє, що підтримка України є критичною для стримування подальшої агресії Росії. Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Радіо Свобода.

"Якщо Кремль зможе створити свою власну вотчину на сході Україні, то це лише розпалюватиме амбіції у регіоні. Повірте мені, допомога Україні у її захисті й стримуванні російської агресії є критичною для зупинення подальшої агресії", – сказав Байден у середу, 27 травня, під час виступу в Інституті Брукінґса у Вашингтоні.

"За своєю суттю президент Росії є практиком. Він буде йти так далеко, як зможе, допоки не отримає опору, що означатиме для нього занадто високу ціну. Він може зробити помилку і піти далі… Але якщо ви подивитеся на його поведінку упродовж його кар’єри, то він є практичним хлопцем", – наголосив Байден.

26 травня президент США Барак Обама спільно з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом закликали Росію виконувати Мінські угоди. Також керівник альянсу та американський лідер вкотре наголосили, що Москва має вивести свої війська з України.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є "добровольці".

Схожі новини