Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Олланд озвучив, що скаже Путіну в Астані

  • 05.01.2015, 14:29
  • 1 304

Президент Франції Франсуа Олланд не довіряє російському лідеру Володимиру Путіну, але поїде 15 січня до Астани на переговори в «нормандському форматі».

Про це він сказав у понеділок в ефірі французької радіостанції France Inter, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Путін мені сказав, що не хоче анексувати частину Східної України. Я не міг у це повірити, я бачу, що він зробив у Криму. Чого він хоче — так це залишатися впливовим..., і щоб Україна не потрапила до табору НАТО», — сказав Олланд.

Він підкреслив, що сподівається на прогрес у переговорах в Астані щодо конфлікту на сході України. «Прогресу можна досягти за допомогою «чистого» обговорення (проблеми) з Володимиром Путіним... Ми повинні ясно сказати Путіну, чого ми хочемо і чого не хочемо, а сам він муситиме зупинитися, в іншому разі платитиме досить дорого», — наголосив Олланд.

Президент Франції підтвердив, що у саміті в Астані також братимуть участь Президент України Петро Порошенко та канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Як повідомлялося, 15 січня у столиці Казахстану Астані відбудеться чергова зустріч лідерів України, Росії, Німеччини і Франції щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Схожі новини