Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Бандерівці сербів із Хорватії виганяли»: режисер Кустуріца відвідав російського диктатора путіна (ВІДЕО)

  • 03.04.2024, 15:30
  • 539

Сербський режисер Емір Кустуріца, який підтримує російську війну проти України, розповів російському диктатору путіну байки про «бандерівців»

Скрін із відео
Скрін із відео

Сербський режисер Емір Кустуриця зустрівся із путіним і повідомив йому, що хоче зняти три картини за творами російських класиків. Кінематографіст сподівається, що диктатор допоможе у реалізації цих планів.

«У мене ідея — зробити російський триптих, три фільми. Перший буде називатися „Інженер легких прогулянок“, це моя версія Достоєвського. Потім Гоголь, про те, як посварився Іван Іванович з Іваном Никифоровичем. Третє - „Казакі“ Льва Толстого. Якщо ваша підтримка буде», — заявив Кустуриця.

Він також підтвердив, що працює над фільмом про травника, який постригся у ченці, за романом «Лавр» Євгенія Водолазкіна, дія якого розгортається в Середньовічній Русі.

Режисер повідомив, що якщо з допомогою путіна йому вдасться зняти всі ці картини, він завершить кар'єру. Перед цим режисер подякував російському диктатору за його «особисту історичну справедливість», яку «завжди мали слов’яни».

«Те, що зараз в Україні відбувається — це боротьба для нас. Ми, які бачили, що сталося з цими „бандерівцями“ у Хорватії, коли вони вигнали 230 тисяч сербських. І, я думаю, що це аналогія», — заявив Кустуріца під час зустрічі із путіним.

Із реакції російського диктатора зрозуміло, що плазування серба було зараховано.

Схожі новини