Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президента країни-агресора увічнили на… презервативі

Зло має бути ізольоване, вважають автори сатиричної інсталяції

Когось поміщають у золоті рамки і лаврові вінки, а когось – у презервативи...
Когось поміщають у золоті рамки і лаврові вінки, а когось – у презервативи...

«Натягни окупанта» — презервативи таїландського виробництва з таким слоганом з’явилися в Україні. Мають більшу популярність, ніж інші «вироби № 2», бо несуть ще й актуальний політично-сатиричний контекст: на них зображено… путіна. Іронію зрозуміти можна.

Один з таких кондомів невідомого креативного автора опинився у колек­ції народного депутата, олімпій­ського чемпіона Жана Беленю­ка. Політик перебував на одній із соціальних акцій, присвяченій боротьбі зі СНІДом, — і там на­шому уславленому спортсме­нові зробили такий незвичний подарунок. «Готовий відповісти за привласнення цієї гуманітар­ної допомоги! Каюсь, не втри­мався», — жартома написав він у соцмережах, демонструючи по­дарований «раритет».

Кореспондент «Високого Замку» запитав у нашого чем­піона, чи не боїться той помсти росіян через те, що насміхаєть­ся з їхнього правителя?

Жан Беленюк був прямоліній­ним:

— Зважаючи на те, що абсо­лютно всі українці ненавидять путіна, росіянам доведеться за­лучати велику кількість сил, щоб помститися кожному з нас…

Зображення самодержця пу­тіна не вперше з’являється на контрацептивних засобах. Не так давно бразильська компанія Platinum Studio створила рекла­му зі слоганом «Деякі люди ні­коли не мали народитися». Го­ловним фігурантом у ній став російський президент — його нікчемну фігурку можна упізна­ти у зав’язаному презервативі. Смисл карикатури зрозумілий: таких виродків треба ізолюва­ти від цивілізованого світу, щоб зло не поширювалося. Мож­на лишень уявити, як істерично на цю карикатуру зреагували у кремлі.

Раніше Platinum Studio помі­щала у презерватив інших оді­озних політиків світу — експре­зидента США Дональда Трампа, корейського диктатора Кім Чен Ина.

Схожі новини