Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чемодан - вокзал - Росія

  • 24.07.2014, 23:28
  • 1 717

У Голландії доньці Путіна вказали на двері

Можна лише уявити собі, що відчувають небайдужі голландці, знаючи: у їхній країні, живе приспівуючи донька того, хто винен у загибелі 298 пасажирів на борту малайзійського «Боїнга». 192 жертви катастрофи були громадянами Нідерландів. Після такого старшій доньці Путіна, яка успішно обжилася у голландському Ворсхоотені, не позаздриш. Одні пікетують її будинок, інші — взагалі пропонують витурити з країни.

Публічно з пропозицією для доньки Путіна пакувати валізи висловився мер голландського міста Хільверсум Петер Броертес. Але згодом перепросив за свою різкість: мовляв, піддався емоціям, продиктованим трагедією з «Боїнгом» і загибеллю на його борту майже двохсот своїх співвітчизників.

А ось представники української діаспори у Нідерландах спускати батькову кровожерливість спадкоємиці Путіна не збираються. Під будинком, в якому вона мешкає, влаштували акцію протесту.

Інформація про те, що старша донька Путіна (у квітні їй виповнилося 29) осіла у Голландії, просочилася у західні ЗМІ лише торік. Тоді з’явилися повідомлення, що Марія зі своїм чоловіком Йорритом Фаассеном (громадянин Голландії, колишній співробітник «Газпрому») придбали три будинки у Ворсхоотені, але живуть в елітній багатоповерхівці, займаючи пентхаус на верхньому поверсі. За інформацією голландських ЗМІ, у серпні 2012-го у пари народився син, після чого Путін прилетів до Нідерландів провідати доньку й онука.

Але у Кремлі усе вперто спростовували: і те, що Путін став дідусем, і те, що його доньки вже багато років живуть не у Росії, а за кордоном. А потім так само відхрещувалися від заміжжя Катерини Путіної (молодшій доньці очільника Кремля — 28), яка 2013-го пішла під вінець із сином відставного адмірала, колишнього військового аташе корейського посольства у Москві Юн Джун Воном. Розкішне весілля гуляли три дні в елітному готелі Марокко.

Життя доньок Путіна завжди було таємницею за сімома замками. Навіть із фотографіями Марії і Катерини в Інтернеті — дефіцит. Не кажучи вже, про подробиці з біографії. З відкритих джерел достеменно відомо лише, що обидві доньки Путіна навчалися у пітерській гімназії Peterschule з поглибленим вивченням німецької мови, пізніше — у московській школі при посольстві Німеччини. Вищу освіту здобули у Пітерському університеті: Марія за фахом — біолог, Катерина — сходознавець.

Коли чотири роки тому журналісти запитали Путіна на прес-конференції, з чим пов’язана непробивна конфіденційність довкола життя його спадкоємиць, того традиційно на конспірологію потягнуло. «У нас, — заявив Путін, — багато проблем, пов’язаних із тероризмом. І ми просто зобов’язані думати про безпеку членів сім’ї. Доньки живуть нормально, звичайним життям, навчаються в університеті. Вони задоволені, у них є друзі. Все нормально. Витягувати їх на публічну сцену не вважаю за потрібне. Та й вони цього не хочуть».

За інформацією голландських ЗМІ, у пентхаусі цього елітного будинку у Ворсхоотені мешкає старша донька Путіна.

Схожі новини