Передплата 2024 ВЗ

За окупацію Криму Путін нагородив «правильних пацанів»

У списку нагороджених – бандити, злодії, ті, хто перебуває у розшуку...

Редакції опозиційного російського видання “Новая газета” вдалося дістати складений під грифом “таємно” список росіян, яких президент Росії Володимир Путін нагородив за активну участь в окупації Криму. Більшість нагороджених Путіним “героїв” мають бурхливе кримінальне минуле.

Після окупації Криму, зазначили журналісти “Нової”, відбулося три церемонії нагородження росіян. Дві перші висвітлювали всі російські ЗМІ, бо нагороди отримували представники провладних партій та чиновники з оточення російського президента. Під час третьої, засекреченої церемонії нагородження, в Кремль запросили російських “туристів”, яких першими відрядили до Криму.

“Почесну грамоту президента Росії”, зокрема за участь в окупації Криму, отримав засновник московського провладного байкерського клубу “Нічні вовки” Фелікс Черняховський, більше відомий під прізвиськом Чорний Ворон. 19 жовт­ня 2012 року проти цього байкера порушили кримінальну справу. Тоді Чорний Ворон у місті Зеленограді повів членів свого клубу на штурм бази байкерського клубу “Три дороги”. Під час масової бійки загинув “вовк” із Севастополя Валерій Родителєв (Білий).

У списку нагороджених є ще один байкер — житель підмосковного міста Красногорська Костянтин Караковський. У рідному місті ця людина очолює клуб бойових мистецтв “Нічні вовки”. У 2012 році Слідчий комітет Росії порушив проти Караковського кримінальну справу за використання фальшивого диплома Башкирського державного педагогічного інституту.

Кримінальне минуле за своїми плечима має і нагороджений російським президентом 26-річний житель Серпухова Денис Подимкін. Він був головним підозрюваним у справі про збройний напад на один із московських храмів.

“Подяку президента РФ” отримав після захоплення Криму 60-річний екс-директор Приокського заповідника Андрій Івонін. У Криму цей колишній десантник командував групою, яка захоплювала мерію Сімферополя. Незрозуміло, як цей “герой” спромігся пройти в Кремль по нагороду. Він офіційно перебуває у федеральному розшуку за “розтрату бюджетних коштів в особливо великих розмірах”.

Чим займалися у Криму “секретні герої” Росії, на правах анонімності журналістам “Нової” розповів один із нагороджених: “Мені зателефонував знайомий із нашої “качалки” та запропонував з’їздити у відрядження в Крим, щоб допомогти нашим російським братам. В Крим нас доставили воєнним літаком Іл-76, на борту якого перебували близько 50 чоловіків. У загін входили спортсмени з Подольська, Ногінська та правильні пацани з Орєхова-Зуєва. Знали один одного лише на прізвиська. Був ще накачений бойовий плавець з морського спецназу та багато людей, які воювали в Чечні. У завдання нашого загону входили штурм та блокування приміщень влади у Сімферополі, підтримка наших військових. Ми також гасили невдоволених. Після того, як Крим став нашим, більшість членів нашої групи вирушили у Донецьк...”.

Схожі новини