Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Велика сімка висуне Росії низку вимог стосовно України

  • 04.06.2014, 14:19
  • 1 015

Учасники саміту Великої сімки у Брюсселі не планують ухвалювати нові санкції проти РФ, але закличуть її до прямих переговорів із Україною.

На саміті країн Великої сімки, який відбувається 4-5 червня у Брюсселі, не планують ухвалювати нові санкції проти Росії через конфлікт навколо України. "Що стосується санкцій, то жодного рішення не заплановано", — повідомила у вівторок, 3 червня інформаційна агенція AFP з посиланням на поінформовані джерела в Берліні. Співрозмовники агенції зауважили, що Україна стане головною темою робочої вечері лідерів країн "сімки" увечері 4 червня, але головна увага на зустрічі буде приділена "координації подальших дій".

За даними AFP, учасники саміту вимагатимуть від Росії виконати низку конкретних умов: визнати нового президента України Петра Порошенка, розпочати прямі переговори з Україною та припинити дестабілізацію регіонів на Сході України. "Росія повинна виконати своє домашнє завдання", — підкреслили в Берліні.

За словами одного з дипломатів у Брюсселі, метою зустрічі лідерів Великої сімки є не покарання Росії, а діалог. У Берліні також зауважили, що метою уряду Німеччини є політичне врегулювання кризи навколо України.

Джерело: DW

Схожі новини