Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС не визнає анексії Криму і не залишить кримських татар у біді

  • 17.05.2014, 17:15
  • 967

Про це заявив комісар ЄС з питань розширення і європейської політики сусідства Штефан Фюле

ЄС не визнає анексії Криму, ніколи не забуде про кримськотатарський народ та використає відкритість нової української влади для того, щоб вирішити деякі питання кримських татар, передає "Преса України".

"Я думаю, що той факт, що я перебуваю сьогодні в Україні задля вшанування цієї дуже сумної 70-ї річниці депортації кримських татар, є абсолютно чітким сигналом того, що ми не визнаємо анексії Криму. І це чіткий сигнал, що ми ніколи не забудемо про кримських татар", — сказав Фюле на брифінгу для журналістів у Києві.

Фюле пообіцяв, що разом з комісаром ОБСЄ з питань національних меншин Астрід Торс Європейський Союз шукатиме способи, щоб донести це питання до міжнародної спільноти.

Раніше президент Російської Федерації Володимир Путін на зустрічі з представниками громад кримських татар заявив, що татари не є корінним народом Криму, зазначивши, що до татар Крим населяли греки.

Нагадаємо, самопроголошений в.о. глави Республіки Крим Сергій Аксьонов прийняв рішення заборонити масові заходи на території окупованого півострова до 6 червня 2014 року, в тому числі й акції з приводу 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу з Криму.

Джерело: Преса України, Gazeta.ua

Схожі новини