Передплата 2024 «Добрий господар»

ЄС ввів санкції ще проти 13 росіян і двох кримських компаній

  • 12.05.2014, 22:17
  • 891

Санкції Євросоюзу набудуть чинності вже сьогодні — після 19:00 за київським часом, коли буде опубліковано журнал ЄС.

Євросоюз розширив другий рівень санкцій проти Росії, встановивши візову заборону і блокування активів ще 13 осіб, а також заморозивши активи двох кримських компаній.

Таке рішення прийняла у понеділок, 12 травня, Рада ЄС з закордонних справ.

"На тлі останніх подій в Україні та відсутності будь-яких кроків до деескалації Рада ЄС сьогодні розширила обмежувальні заходи", — заявили глави МЗС країн-членів євроспільноти.

До списку додано ще 13 осіб, щодо яких застосовано санкції. Їх імена буде оприлюднено в офіційному збірнику законодавства ЄС пізніше в понеділок.

Рада ЄС також розширила легально-правову базу застосування санкцій за посягання на територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, дозволивши обмежувальні заходи не лише щодо фізичних, але і юридичних осіб.

"Дві конфісковані (у держави Україна — ред.) установи у Криму і Севастополі будуть об'єктами заморожування активів", — йдеться в рішенні Ради ЄС. Ймовірно, йдеться про компанії "Чорноморнафтогаз" і "Укртрансгаз".

Санкції Євросоюзу набудуть чинності вже сьогодні. Рішення буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС максимум до 18:00 за Брюсселем (19:00 за Києвом), повідомило європейське джерело, повідомляє видання ЄС-плюс.

Таким чином, на сьогодні санкцій з боку ЄС зазнав 61 житель Росії та України, а також два підприємства у Криму.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини