Передплата 2024 ВЗ

НАТО: "Путін планує військове захоплення всієї території України"

  • 12.04.2014, 14:18
  • 1 051

Путін планує військове захоплення всієї території України. Такий висновок міститься в секретній доповіді НАТО

«Як стало відомо Bild з впливових джерел в колах НАТО, автори секретної аналітичної доповіді доходять висновку, що Путін планує військове захоплення всієї України», — пише німецьке видання.

За даними НАТО, безпосередньо на кордоні з Україною в даний час знаходяться 25 тисяч російських солдатів, ще стільки ж перебувають поблизу російського Бєлгорода.

Аналітики Альянсу вважають, що Київ уже змирився з можливим захопленням Росією сходу України і залишив у регіоні всього 2 тисячі військовослужбовців, а інших перекинув для захисту центрального регіону.

На збільшення кількості військових літаків НАТО в Прибалтиці, говориться далі, Росія вже відреагувала розміщенням в Калінінграді дванадцяти мобільних систем протиракетної оборони.

«Путін жорстко буде реалізовувати свої плани щодо України. Санкції Заходу його не зупинять. Він рахувався з цим від самого початку», — цитує газета джерело в колах Альянсу.

Як повідомляв НБН, 11 квітня НАТО оприлюднило фотознімки, які підтверджують розгортання російських військ поблизу кордону з Україною. Чисельність військ становить приблизно 35-40 тисяч осіб.

10 квітня Празі генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен заявив, що російські війська, що знаходяться на кордоні з Україною, не беруть участі в навчаннях, а перебувають у повній боєготовності.

Джерело: НБН

Схожі новини