Передплата 2024 «Добра кухня»

Вдову Гайдая намагаються обдурити

Не заморочуючись над пошуками нових цікавих сценаріїв, кіномитці все частіше беруться за римейки улюблених мільйонами стрічок

Російська кінокомпанія Mars Media Entertainment повідомила, що планує знімати нову версію фільму Леоніда Гайдая «Іван Васильович змінює професію». Проте у вдови режисера Ніни Гребешкової, яка є єдиною спадкоємицею Гайдая, дозволу на зйомки римейку стрічки ніхто не запитував.

Продюсер РИМЕЙКУ «Іван Васильович змінює професію» Рубен Дишдишян наголошує, що спадкоємці Гайдая у даній ситуації не мають на що претендувати. Адже, мовляв, Леонід Гайдай, екранізував твір Булгакова. “Ми придбали права на екранізацію п’єси у нащадків Булгакова. Оскільки паралелей з фільмом Гайдая будемо уникати, то з його спадкоємцями не контактували”.

Вдова Леоніда Гайдая актриса Ніна Гребешкова підтвердила інформацію, що до неї ніхто не звертався щодо римейку на “Івана Васильовича”. “Зі мною так поводяться, адже розуміють, що я не у тому віці, аби судитись, — наголосила вона. — Проте є «Мосфільм», де працюють професійні юристи”.

Ніна Гребешкова водночас нагадала, що Ельдар Рязанов за римейки стрічок “Іронія долі” та “Службовий роман” отримав усі належні виплати.

Схожі новини