Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Юлія Тимошенко: «Україна сьогодні  сильніша за будь-яку країну Європи»

Лідерка ВО «Батьківщина» відвідала Львівщину з робочим візитом

Вже минуло понад сто днів війни рф проти України. Саме в цей важливий для нашої майбутньої перемоги час до Львова завітала голова партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Відома українська політикиня поверталася з Роттердаму (Нідерланди), де брала участь у саміті та конгресі впливової Європейської народної партії.

Цей форум зібрав усіх керівників Євросоюзу – президента Європарламенту, президента Єврокомісії, лідерів ключових країн ЄС. Виступаючи з трибуни конгресу, Юлія Тимошенко окреслила нинішню ситуацію в Україні й підняла питання допомоги нашій країні. У підсумку конгрес прийняв «українську» резолюцію. Під час своїх відвідин Львова Юлія Володимирівна зустрілася з журналістами і розповіла про цю поїздку.

«Від самого початку війни разом із командою я займалася евакуацією постраждалих, зустрічалася з жителями зон військових дій, передавала гуманітарну допомогу, - розповіла Юлія Тимошенко. - Але тепер вирішила поїхати на саміт ЄНП, аби зустрітися з європейськими лідерами і донести до них українську проблематику.

Після викриття рашистських злочинів у Бучі, Ірпені, Бородянці увага усього світу була прикута до України. У Німеччині на базі «Рамштайн» зібралися 42 міністри оборони дружніх до України держав і домовилися про організацію допомоги нашій країні, сформували концепції та графіки забезпечення України зброєю. Європарламент рекомендував державам-членам ЄС працювати над наданням Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. У червні ми вже наближаємося до того, щоб отримати цей статус.

Саме в цей час країна-агресор кинула в атаку всі сили своєї «п’ятої колони». Це політологи, аналітики, журналісти, депутати і лідери деяких країн. кремль поставив перед ними мету: повернути Україну до підписання «мирної угоди» і заблокувати надання їй статусу країни-кандидата на вступ у ЄС. Але у кремля не пройде така підривна політика. Тому що кожен європейський політик розуміє: якщо він не стане на бік України, то не матиме політичної перспективи. І це наш з вами колосальний ресурс.

Україна сьогодні сильніша за будь-яку країну Європи. Просто ми з вами мусимо знати цю її силу і вплив. Це реальна політична вага України, яка докорінно змінилася з початком цієї жахливої війни.

Але дехто у західному світі почав скиглити – мовляв, давайте мирну угоду. Буцімто ця війна не може бути виграна, вона буде затяжною, вона руйнує економіку інших країн тощо. Але «мирна угода», яку пропонує російська федерація Україні, – це не ви рішення питання миру, а продовження війни через дуже короткий час. путін не відмовиться від хворобливого уявлення своєї «історичної місії» - завоювати Україну.

Якщо європейські лідери через «мирний договір» будуть пролонгувати війну, то їхні інфляція, зростання цін на пальне, дестабілізація економіки будуть пролонговуватися далі. Якщо не закінчити війну сьогодні нашою перемогою, то всі ці проблеми триватимуть . Вирішення цих проблем може бути тільки в одному випадку – повний розгром російської армії.

Ми віримо, що перемога буде за нами. Але ця перемога має бути забезпечена. І в «Рамштайні» прийняли рішення озброювати Україну зброєю за стандартами НАТО. Ця зброя набагато потужніша, ніж має країна-агресор. США прийняли закон про ленд-ліз і виділили 50 млрд доларів, які це забезпечують. І це дає нам якісно іншу систему для нашої перемоги.

Українська армія має бути оснащена зброєю стандартів НАТО до кінця серпня. Це означає що до кінця серпня ми зможемо здійснити контрнаступ, який агресор не зможе зупинити. Це означає перелам у війні. Я не військова людина, але багато спілкуюся з провідними військовими експертами. За їхніми оцінками вже до кінця цього року ми зможемо здобути тотальну розгромну перемогу над країною-агресором».

Іванка ТРОСТЯНЕЦЬ

Схожі новини