Передплата 2024 «Добра кухня»

«День пам’яті та примирення будемо відзначати без скупчень людей»

Комендантська година на території Львівщини, як тривала, так і триватиме: з 23:00 до 06:00.

Чимало львів’ян запитують, чи відбудуться зміни з часом комендантської години 8 та 9 травня? Аби знати, зокрема, як планувати робочий графік. Журналістка «ВЗ» запитала про це у пресслужбі ЛОВА.

«Не бачу причин робити інформаційний ажіотаж довкола прийдешніх вихідних, - відреагував на наше запитання на своїй сторінці у Фейсбуці голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. - Якщо хтось раптом забув, уже упродовж 72 днів ми не можемо бути впевнені, що будь-якої миті у будь-який населений пункт нашої країни не прилетить російська ракета.

Тому протягом цих вихідних, як і щодня, будьте обачними. Не беріть у руки підозрілих предметів, повідомляйте про підозрілих людей та автівки у поліцію та СБУ. Якщо бачите, що летить щось підозріле, не фотографуйте, не знімайте на відео, а повідомте про цей об’єкт у чат-бот «Шось летить» у телеграмі: @rusrocketfly_bot.

Масових подій на Львівщині упродовж 7-9 травня ми не плануємо.

День пам’яті та примирення будемо відзначати без скупчень людей.

Служби працюють у посиленому режимі.

Комендантська година на території Львівщини, як тривала, так і триватиме: з 23:00 до 06:00.

«Нацполіція готова до забезпечення публічної безпеки під час заходів 8 та 9 травня»

Про це повідомив Голова Національної поліції України Ігор Клименко.

«Попри незначну кількість запланованих поминальних заходів, залишається загроза застосування ворогом ракетних обстрілів, підривів об’єктів на території держави, а також можлива протиправна діяльність диверсійно-розвідувальних груп у регіонах.

За наявною інформацією, 8 травня, у День пам’яті та примирення, заплановано проведення 237 заходів у 21 регіоні держави. Публічну безпеку під час заходів забезпечуватимуть понад 3,8 тисячі правоохоронців – поліцейські та військовослужбовці Нацгвардії.

9 травня, у 77 річницю перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, заплановані заходи у 6-ти регіонах держави. Публічну безпеку та порядок забезпечуватимуть понад 5 тисяч правоохоронців.

Залишається висока ймовірність застосування ворогом ракетних обстрілів та підривів об’єктів на території держави. Також можлива протиправна діяльність диверсійно-розвідувальних груп у регіонах. Окрім того, використовуючи як проросійські сили, так і кримінальні елементи, ворог може вжити спроби щодо штучного створення інцидентів, які можуть бути використані для антиукраїнської пропаганди. Тож ми здійснюємо цілодобовий моніторинг оперативної обстановки у зв’язку з проведенням заходів та оцінку пов’язаних із цим ризиків. Окрім того, сили поліції спрямовані на здійснення роз’яснювальної роботи з громадянами про дотримання сигналів «Повітряна тривога», мінну небезпеку, особливо на деокупованих територіях та у прифронтових зонах. Нацполіція готова до забезпечення публічної безпеки під час заходів 8 та 9 травня», - зазначив Ігор Клименко.

Також напередодні заходів вибухотехніки та кінологи обстежуватимуть місця проведення заходів, наряди поліції будуть наближені до пам’ятників та меморіальних комплексів, особовий склад – орієнтований на виявлення та недопущення використання забороненої законодавством про декомунізацію символіки.

А тим часом…

Раніше міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків звернувся до мешканців з проханням на вихідні 7-8 травня, а також на понеділок, 9 травня, виїхати за межі міста.

Читайте також: «Гроші через банківські термінали та відділення ділки виводили з рахунків»

Схожі новини