Передплата 2024 «Добра кухня»

"Бучанська різанина": розстріляні тіла мирних мешканців лежать посеред вулиць

ЗСУ звільними місто Бучу, де російські окупанти вчинили нелюдські звірства щодо місцевого населення

Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Наразі спецпризначенці Нацполіції розпочали зачистку Бучі. Спеціалісти вибухотехнічної служби оглядають місця військових злочинів рф та вилучають вибухонебезпечні предмети і боєприпаси, що не здетонували.

Правоохоронці перевіряють кожен двір та укриття, надають допомогу місцевим мешканцям. Містяни, яким довелося пережити жахіття окупації, допомагають правоохоронцям.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк опублікував фото із Бучі — тіла людей, яких безжально розстріляли російські окупанти, лежать на вулицях із зв'язаними руками.

Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що приголомшена тими злочинами проти людства, які росіяни вчинили у Бучі та інших українських містах. Про це вона написала у Twitter.

«Шокована звірствами в Бучі та інших містах України. Повідомлення про напади російських військ на невинних мирних жителів є огидними», – заявила Трасс.

Вона також наголосила, що Велика Британія співпрацює з іншими країнами, щоб зібрати докази і підтримати розслідування військових злочинів рф.

Як написав у соцмережах український поет Андрій Любка, «у січні американська розвідка повідомила, що росія готує розстрільні списки українців. Усі думали, що в тих списках - представники влади, інтелігенція, патріотичні активісти. А Буча показує, що в тих списках 43 мільйони людей. Просто всі українці - без розбору й різниці. Це війна на повне знищення».

Читайте також: Київську область звільнили від окупантів, - Міноборони

Схожі новини