Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна може розірвати дипломатичні відносини з країною-агресором

Президент заявив, що буде опрацьовувати це питання

Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу із президентом Естонії Аларом Карісом, повідомляє Gazeta.ua.

"Ми бачимо наступ на суверенітет, територіальну цілісність нашої держави. До мене прийшов запит від Міністерства закордонних справ, щоб я розглянув питання розриву дипломатичних відносин між Україною і Російською Федерацією. Відразу після пресконференції буду пропрацьовувати це питання. І не тільки це. А наші дієві кроки щодо ескалації з боку Російської Федерації", - заявив глава держави.

Читайте також: Опозиція вимагає запровадити воєнний стан у Донецькій та Луганській областях

Позиція щодо запровадження воєнного стану

Президент Володимир Зеленський заявив, що воєнний стан буде запроваджено лише у випадку повномасштабного вторгнення Росії до України.

"Це питання для нас зрозуміле. Ми віримо в те, що війни не буде, потужної, проти України. І не буде широкої ескалації з боку РФ. Якщо буде - буде запроваджено воєнний стан", - зазначив президент.

Читайте також: Неоголошена війна переведена до стану оголошеної

«Санкції проти РФ мають включати зупинку Північного потоку-2»

Президент Володимир Зеленський вважає ,що санкції проти РФ мають включати повну зупинку "Північного потоку - 2".

"Ми погодилися з необхідністю негайного запровадження санкцій за черговий акт агресії проти України. Ці санкції мають включати повну зупинку "Північного потоку - 2". Крім того, сьогодні Україна як ніколи потребує посиленої підтримки з боку партнерів щодо обороноздатності України та економічної стабільності", - наголосив президент.

Читайте також: Помиляється зараз той, хто думає, що Путін зупиниться – Порошенко вимагає зайнятись «великим будівництвом» армії

Схожі новини