Передплата 2024 «Добрий господар»

«Порошенко приїде 17 січня. Люди прийдуть його зустрічати!»

Чи не заарештує «зелена» влада п’ятого президента України після його повернення з-за кордону?

Найближчого понеділка, 17 січня, увага багатьох українців буде прикута до київського аеропорту “Жуляни”, куди о 9:10 планує прилетіти голова партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко. Підвищений інтерес до повернення лідера демократичної опозиції пов’язаний з тим, що “зелена” влада планує його заарештувати.

Такі побоювання небезпідставні. 20 грудня Державне бюро розслідувань оголосило Петру Порошенку підозру у... державній зраді й сприянні тероризму (через начебто при­четність експрезидента до закупівлі вугілля з окупованих тери­торій Донбасу). Згодом стало відомо, що Офіс генпрокурора на закритому засіданні Печерського райсуду погодив клопотання про обрання Порошенку запобіжного заходу – у вигляді триман­ня під вартою з можливістю внесення одного мільярда гривень застави. А 6 січня той же Печерський суд на клопотання того ж ОПУ заарештував усе майно Петра Порошенка.

Багато хто заявляв, що після та­ких кроків Порошенко, аби не по­трапити у СІЗО, залишиться за кордоном. Але п’ятий президент спростував ці домисли і заявив, що 17 січня буде в Україні. Що прийде на зустріч з генпрокурором Вене­діктовою і дасть пояснення у суді. “Я повертаюся не для того, щоби захи­щатися від Зеленського, а для того, щоб захищати Україну від некомпе­тентного керівництва і зовнішньої агресії, – наголосив Порошенко. – Від спроб зелених клептократів збудувати авторитарний режим і придушити опозицію, як це сталося в Білорусі, Росії та Казахстані. І як це Янукович марно намагався зро­бити в Україні».

Зустрічати лідера “Європей­ської Солідарності” готується вели­ка кількість його прихильників з ба­гатьох регіонів України. Про це вони вже повідомляють на своїх сторін­ках у соцмережах. Дехто зазначає, що квитки до Києва придбав за “Во­вину тисячу”... Люди кажуть, що не дадуть режиму Зеленського запро­торити Порошенка за ґрати. Вва­жають таку поведінку влади новим витком репресій, спробою встано­вити диктатуру. Демократичні сили, як і західні партнери України, вва­жають рішення правоохоронних ор­ганів щодо Порошенка політично мотивованими.

– Річ не тільки у загрозі для Петра Порошенка. Річ у загрозі для укра­їнської демократії, – сказав у роз­мові з кореспондентом “Високо­го Замку” народний депутат від “ЄС” Олег Синютка.

“Так, Порошенко приїде 17 січня! – повідомив один із близьких сорат­ників експрезидента, учасник АТО Олександр Погребиський. – І ми прийдемо його зустрічати! Бо мені не все одно, не «какая разніца»! Я прекрасно розумію, що політич­ні рейтинги – не основна мотивація Зеленського. Основною пробле­мою для Зеленського на шляху до «встретиться где-то посередине» є саме Порошенко!”.

Коментар для «ВЗ»

Геннадій Москаль, ексзаступник голови СБУ і міністра внутрішніх справ, екснардеп

Чи не стануться якісь заворушення під час зу­стрічі Петра Порошенка? Це не залежить від лю­дей, які від щирого серця приїдуть в аеропорт. І не залежить від самого Порошенка. Усе залежить від дурості нашої влади, яка вкотре може скомпро­метувати мирну акцію, зробити так, щоб події ви­йшли з-під контролю. Усю оцю політичну напру­гу зчинила команда Зеленського. Їй ніби немає чим зайнятися – третій рік, замість того, щоб ви­рішувати проблеми в економіці, у фінансах, у со­ціальній сфері, президент всі сили тратить на бо­ротьбу із Порошенком. Із кожним днем “ворогів” у нього стає все більше і більше. Влада – неадекват­на, тому спрогнозувати дії Зеленського майже не­можливо.

Звинувачення на адресу Порошенка у дер­жавній зраді і пособництві тероризму вигляда­ють смішними. Це абсолютна дурниця! Згадай­те, якими важкими для України були 2014 і 2015 роки! Енергетичні системи у Луганській облас­ті розбомблені. На ТЕЦ у місті Щастя вугілля но­сили відрами. Але ми вистояли на фронті й не за­мерзли в тилу. Віялових відключень електрики тоді не було. А що маємо зараз?! – українцям раз-у-раз вимикають світло, повідомляючи про “планові ре­монти електромереж”. А де ж ви, дідько би вас по­брав, були все літо? Подивіться, які у нас нині про­блеми з вугіллям, газом! До приходу Зеленського ми не брали електрики ні з Росії, ні з Білорусі. А за­раз беремо її у білоруського диктатора і російсько­го агресора! То хто ж зраджує Україну?

Де у 2014-2015 роках були всі оці зеленські, єр­маки, данілови, коли під керівництвом Порошенка українці захищали свою державу? Зеленський тоді не взяв чотири повістки в армію, зі своїм “Кварта­лом 95” насміхався з України. У нас уже були вбиті, поранені, а Зеленський дає концерти в окупованій Горлівці і Донецьку! В Інтернеті є уривок його пресконференції. Йому “сєпари” поставили запитання, мовляв, “наші ополчєнці” підбили в “укрів” танк. На це Зеленський відповів: “Ох, какіє молодци!”. І це говорив майбутній Верховний головнокоманду­вач України! То яке моральне право він має сьогод­ні когось судити?

Читайте також: Історія про арешт майна Порошенка – це історія взагалі не про Порошенка

Схожі новини