Передплата 2024 ВЗ

Армія забезпечена дизпаливом лише на 17%?

Дизельного палива для ЗСУ закуплено на 29% потреб, це лише закуплено, а фактично поставлено на 17% від потреб - оприлюднив дані депутат Ар'єв

Влада Зеленського цілеспрямовано знищує обороноздатність країни, закупивши лише п’яту частину дизельного палива для потреб Збройних Сил України.

Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв в коментарі журналістам.

Володимир Ар'єв
Володимир Ар'єв

«В якому стані сьогодні опинилися ЗСУ в умовах загрози прямого вторгнення з боку РФ? Це – документ МО України, який я намагався отримати з середини вересня цього року. Я знав про те, що існують великі проблеми із забезпеченням ЗСУ паливно-мастильними матеріалами, зокрема, найбільша проблема – це дизель», – сказав Ар’єв.

Він наголосив, що дизель використовується в ЗСУ для танків, БТР, важкої військової техніки.

«Я не уявляв, що ситуація аж настільки погана. Я двічі писав це звернення з вимогою надати мені матеріали, і лише 14 грудня я їх отримав. Підписано тимчасово виконуючим обов’язки міністра оборони генералом Іваном Руснаком. Отже, дизельного палива для ЗСУ закуплено на 29% потреб, це лише закуплено, а фактично поставлено на 17% від потреб. Отже, ЗСУ при загрозі і з півночі, і зі сходу забезпечені дизелем навіть не на п’яту частину», – зауважив депутат.

«У мене одне питання – куди дивиться Верховний Головнокомандувач? Я розумію, що уряд Зеленського не може нормально забезпечити ЗСУ, тому що вони ніяк між собою не розберуться, хто заробить на цьому дизелі», – наголосив Ар’єв.

При цьому він звернув увагу, що президент України Зеленський за Конституцією відповідає за оборону держави.

«Я думаю, що він знав цю інформацію, тож мав негайно збирати уряд і всіх причетних до питання забезпечення паливно – мастильними матеріалами ЗСУ, щоб негайно розібратися в ситуації. Що робить Зеленський? Він літає на гелікоптерах Міністерства з надзвичайних ситуацій і Нацгвардії разом із своїм головою Офісу святкувати ювілей в Гуту. Він ходить на «Вечірній квартал», він вимагає від своєї фракції у ВРУ перераховувати кошти на те, щоб так званий телеканал «Зе – Рада» працював тепер на користь Зеленського і його фракції. А на оборону України в умовах великої вірогідності агресії коштів немає, закупівля дизеля фактично зірвані», – констатує Ар’єв.

Він зазначив, що цей документ – вирок владі Зеленського, яка цілеспрямовано знищує обороноздатність країни.

«Знищили розвідувальні служби, замінивши фахівців на слухняних, знищила СБУ, яка перетворилася на особисту «охранку» президента Зеленського, і тепер нищить армію. Є два варіанти – це або злочинна недбалість з боку Верховного Головнокомандувача Зеленського, або злочинна і свідома дія знищення обороноздатності ЗСУ», – додав депутат.

Читайте також: Резолюція Європарламенту публічно анонсує пакет «пекельних санкцій» проти Росії – Петро Порошенко подякував партнерам за підтримку України

Схожі новини