Передплата 2024 ВЗ

На Бандери-Городоцьку – зась

Перехрестя закривають для руху транспорту на місяць

«Вибачте за незручності. Робимо наше місто комфортнішим». Такими написами на білбордах нині зустрічає Городоцька, частина якої з 14 жовтня — на ремонті. Тут, на ділянці від вул. Тобілевича до пл. Кропивницького, за словами міських чиновників, «влаштовуватимуть трамвайну інфраструктуру» як фінальну частину реконструкції вул. Бандери.

Тож про які саме роботи йдеться, чи справді вони настільки потрібні (оскільки закриття може суттєво ускладнити трафік), а також як курсуватиме за таких умов громадський транспорт, з’ясовували нижче.

Як із добиранням?

Під словами «трамвайна інф­раструктура» сховані з’єднання трамвайних колій на перехрес­ті Городоцької-Бандери, заміна трамвайних стрілок та віднов­лення контактної мережі. Одне слово, усе, що необхідно, аби трамвай знову міг возити па­сажирів вулицею Бандери від головного вокзалу і до центру Львова після більш ніж року пе­рерви. Роботи тут триватимуть орієнтовно місяць.

Зрозуміло, на час ремонтних робіт на Городоцькій ділянку за­криють для руху транспорту, тож водіям — як приватного, так і гро­мадського транспорту — дове­деться її оминати (схема об’їзду — на фото. — Ред.). У напрямку центру об’їзд відбуватиметься вулицями Тобілевича та Федько­вича, а в напрямку вокзалу — ву­лицею Короткою. Та найбільше незручностей може виникнути не для водіїв автівок, а для па­сажирів трамваїв, адже їхній рух буде закорочено до церкви Анни — звідти їм доведеться розвер­татись у зворотному напрямку. Йдеться про трамваї № 1, 4 та 6, які звично курсують Городоць­кою до вокзалу. Однак у мерії обіцяють вирішити і цю пробле­му, запустивши додаткові екс­прес-маршрути від церкви Анни й до Двірцевої. За потреби пла­нують збільшити також кількість автобусів, які їздять цим марш­рутом.

До речі, про автобуси. Так, маршрути № 6А, 7, 15, 20, 25, 29, 31, 34, 41, 43, 51 і 52 та екс­прес-маршрут, який сполучає аеропорт і церкву Анни, омина­тимуть закритий відтинок так:

у напрямку центру: вулиця­ми Городоцькою — Тобілевича — Федьковича — Шептицького — площею Кропивницького — Го­родоцькою;

у напрямку вокзалу: вулицею Короткою.

До слова, частину площі Кро­пивницького, де розташована церква Ольги та Єлизавети, на­далі планують зробити пішохід­ною. Автомобілі оминатимуть цю ділянку Бандери. Натомість громадський транспорт зможе й надалі курсувати площею Кро­пивницького.

А що там на Бандери?

Зараз на вулиці Бандери для проїзду вже відкрито відтинок від Чупринки до Коновальця. Тут, до того ж, встановили новий світлофор біля входу до Львів­ської політехніки. Також відкри­те перехрестя з вулицею Федь­ковича.

Натомість зараз тривають роботи на перехрестях із вули­цями Антоновича та Героїв УПА. Перше планують відкрити на по­чатку листопада. Загалом же завершити реконструкцію усі­єї вулиці мають намір до кінця року.

Нагадаємо, на оновленій ву­лиці Бандери будуть парковки, бруковане покриття, кишені для карет «швидкої», вуличне освіт­лення, пішохідні зони та якісні умови для маломобільних лю­дей. Одне слово, буде гарно.

Схожі новини