Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Арабка забрала у мене три пташки і вирвала з рук … 400 грн»

Іноземка пограбувала вуличного продавця сувенірними іграшками на площі Ринок, що біля «Копальні кави»

Коли проходила повз «Гранд готель», що у серці Львова, почула розмову молодого чоловіка з велопатрулем, який якраз до нього під’їхав. Хлопець, який тримав у руках сувенірні пташки, розповідав, що його пограбувала … арабка, яка щойно зайшла до готелю… «Вона взяла у мене три пташки, — казав хлопець. — Вона тримає у руках 500 грн. Але ці гроші вона раптом … сховала до конверта. Конверт поклала у сумочку, і почала вимагати, аби я їй дав решту. Я їй намагався пояснити, що вона не заплатила за сувеніри. Я тримав у руках дві купюри по 200 грн. За секунду вона вирвала у мене з рук 400 грн і почала утікати …».

Патрульні уважно слухали хлопця. У той момент з готелю вийшла саме ця арабка з двома чоловіками і молодим хлопцем. Вбрана у білі штани, чорну блузку, кросівки… На голові — чорна хустина. На обличчі — маска. У руках тримала жовтий плащ. Патрульні до неї підійшли і англійською почали пояснювати ситуацію, що сталася. Жінка вдала, що нічого не розуміє, лише повторювала, що дала продавцю 500 грн.

Сергій, який торгує сувенірною продукцією на площі Ринок вже декілька років, намагався пояснювати їй, що вона не заплатила за пташки. По суті, його обікрала. Жінка переконувала, що грошей у нього не брала. А пташки, мовляв, йому віддала назад. Тоді чоловік показує фото, на якому видно, що жінка тримає у руках сувеніри та йде геть…
Відтак Сергій каже, що зараз патрульні поліцейські піднімуть відео і все стане на свої місця… Поліцейські звертаються до Муніципальної охорони міста, аби підняти відео інциденту (на площі Ринок — чимало відеокамер, окрім міських, є ще камери, які встановили власники кав’ярень). Сергій каже точний час, коли все сталося. Чекаємо…

Раптом до нас підходить жінка, і намагається ніби залагодити конфлікт з Сергієм. Як виявилося, компанія арабів зателефонувала до своєї знайомої, яка прибігла до готелю. Жінка говорить англійською, дуже лагідним голосом. Сергій знову переповідає всю історію. І каже, що арабка має заплатити йому за три пташки 300 грн, плюс віддати 400 грн, які у нього забрала. Загалом 700 грн. Компанія іноземців робить «круглі очі» і не поспішає віддавати гроші… Проте через деякий час віддають Сергієві… три пташки. Отже, залишається з’ясувати, чи будуть вони віддавати 400 грн, якщо своєї вини жінка не визнає? Патрульні у цій ситуації виступають у ролі перекладачів.

Раптом жінка, яка намагалася залагодити конфлікт, передає Сергієві слухавку. На іншому кінці дроту перекладач іноземців, який уважно вислухав Сергія, і сказав, «якщо ціна питання 400 грн, то ці гроші йому повернуть, і навіть дадуть трохи більше, як моральну компенсацію». І жінка простягує Сергієві 400 грн зі словами «конфлікт стався через … мову». Робить характерний жест рукою, торкається губ. Отже, дає зрозуміти, що іноземці не порозумілися з українцем через те, що той не говорить англійською… О, це поворот! Але патрульні наполягають на тому, що спершу треба переглянути відео!

У цей момент біля готелю з’являється його власник, коротко запитує, що сталося, але в ситуацію не втручається. Охорона просить нас відійти від дверей убік. У цю хвилину з готелю виходять кияни, молода пара, і розповідають, «що дві ночі не спали, бо у сусідньому номері гуляла шумна компанія арабів». Кияни зверталися зі скаргами до адміністрації готелю і їм запропонували переселитися до іншого номеру. Ті були здивовані, що саме вони мають переселятися, а не галасливі іноземці… Вартість номера, яку вони заплатили у цьому готелі, чималенька — 200 доларів за добу.

Раптом іноземка, яка забрала у Сергія 400 грн, починає … плакати. Складається враження, що розпочинається якась вистава. Чоловік з їхньої компанії її заспокоює. Сергій, не витримавши тиску, забирає 400 грн.

Ми, тим часом йдемо до «Копальні кави». Через деякий час поліцейські таки отримали відео інциденту, щоправда, камера знімала здалеку. На відео видно компанію іноземців, яка стоїться біля Сергія. Бачу, що жінка щось кладе до конверта, а через деякий час робить різкий рух рукою та починає швидко йти…

«Як все було. Вони до мене підійшли, їх було осіб зо п’ять, — згадує Сергій. — Її подружка купила у мене дві пташки (Та, що намагалася залагодити конфлікт. — Авт.). Вона стояла з боку, спостерігала. А коли всі пішли, раптом вирішила купити у мене три пташки. Взяла пташки, але гроші мені не дала, а лише „засвітила“ їх, та одразу сховала до конверта. Мені її грошей не потрібно. Коли вона забрала у мене три пташки та ще й вирвала з рук 400 грн, я був шокований. Кричав, що викличу поліцію. Вона була з чоловіком у чорному вбранні, спочатку вони знітилися, коли почули про поліцію, а потім почали швидко йти. Я побіг за ними».

«Мабуть, подумали, що ніхто у цій ситуації не буде розбиратися, — резюмує продавець. — Не сподівався, що до крадіжок можуть бути причетні араби. Знаємо, що вони далеко не бідні, і приїжджають до нас витрачати гроші. У них телефони по 50 тисяч грн, вбрані у Dolce Gabbana… А тут така шокуюча історія».

Читайте також: Халяльного м’яса бракує. Тому їдять пісний борщ…

Схожі новини