Передплата 2024 «Добрий господар»

Експосол США: У 2020-му році уряд України зійшов зі шляху реформ

Для України важливо насамперед продовжувати реформи та боротьбу з корупцією

Минулий 2020 рік, на думку Заходу, був втратою для реформ в Україні. Про це заявив колишній посол США в Україні Стівен Пайфер в інтерв'ю виданню «Главком».

Він також розповів, що під час візиту Зеленського у Вашингтоні американська сторона обов'язково говоритиме про корупцію в Україні.

Пайфер розповів: «На цій зустрічі будуть головними два питання. По-перше, російська агресія проти України. На даний момент навіть при найкращих намірах Україна та Захід не можуть розв'язати проблему Донбасу, якщо Росія не хоче її вирішувати. Сама Україна не може нічого змінити навіть при існуючих санкціях Заходу. Зрештою, росіяни мають погодитися на вирішення цієї проблеми».

За словами експосла, друге питання стосуватиметься того, як Україна справляється з внутрішніми реформами.

«Тож у даній ситуації для України важливо, насамперед, продовжувати реформи та боротьбу з корупцією. Це сприятиме зростанню економіки, підвищуватиме стандарти життя, але також зробить Україну більш стійкою сильнішою державою, спроможною протистояти російській агресії. І росіянам буде значно важче на це впливати», — наголосив Пайфер.

І додав: «Я вважаю, що президент Байден захоче почути від президента Зеленського тверді та достовірні запевнення відданості здійснювати реальні необхідні зміни. Переговори торкатимуться не лише політико-безпекових сфер, але й економічної. І було б добре, якби з української сторони пролунала сильна заява про її відданість реформам та боротьбі з корупцією».

Читайте також: Мороз нагадав Зеленському про корупцію

Схожі новини