Передплата 2024 ВЗ

Чи варто щеплюватися від коронавірусу?

Увечері в суботу, 20 лютого, МОЗ Ізраїля опублікувало результати дослідження, яке показало, що вакцина від коронавірусу дуже ефективна в боротьбі із захворюваністю, отож, щеплення від цієї хвороби не буде зайвим

Згідно з дослідженням, яке фіксувало дію вакцини через тиждень, а потім через два тижні після вакцинації, ефективність препарату в запобіганні смерті через два тижні після введення другої дози становить 98,9 відсотка, повідомляють detaly.co.il.

Водночас ефективність в запобіганні тяжкого перебігу хвороби може досягати 99,2 відсотка.

Дані збиралися до 13 лютого вже після другого щеплення. За інформацією відомства, через тиждень після введення другої дози ефективність «запобігання загального числа хворих» становить 91,9 відсотка, а через тиждень вона зростає до 95,8 відсотка.

За даними міністерства, ефективність «профілактики захворювань з підвищеною температурою і / або респіраторними симптомами» становить 96,9 відсотка через тиждень після другого щеплення, а потім зростає до 98 відсотків.

  • Ефективність «запобігання госпіталізації через коронавірус» досягає 95,6 відсотка через тиждень після другої дози і підвищується до 98,9 відсотка через два тижні.
  • Ефективність запобігання тяжкого перебігу хвороби досягає 96,4 відсотка, потім підвищується до 99,2 відсотка.
  • Ефективність профілактики смертності становить 94,5 відсотка через тиждень після введення другої дози і 98,9 відсотка через два тижні.

Читайте також: Ізраїль розслідує можливу контрабанду COVID-вакцини до України

Генеральний директор МОЗ Ізраїля професор Хезі Леві заявив, що «ми перша країна в світі, яка продемонструвала ефект вакцини від коронавірусу».

«Вакцина значно знижує ризик важкого перебігу хвороби і захищає від смерті, і цей ефект можна побачити в даних про захворюваність в країні. Наша мета — збільшити кількість вакцинованого населення у віці від 16 років і старше, а згодом і у віці до 16 років, адже це дозволить нам повернутися до звичного способу життя «, — підкреслив Леві.

Схожі новини