Передплата 2024 «Добрий господар»

У Дрогобичі виробляють військову техніку за стандартами НАТО

21 вересня, на День міста Дрогобич, відбудеться маленький «військовий парад», де презентують техніку

Свого часу, коли на Дрогобицькому заводі автомобільних кранів упродовж року виробляли по 2−3 тисячі автокранів, це підприємство вважалось одним із промислових флагманів. Тоді тут працювало близько п’яти тисяч осіб. Багато води відтоді спливло.

Глибока економічна та фінансова кризи поставили підприємство на коліна. Люди залишились без праці. Заводу загрожувало банкрутство. Рятівником колишнього флагмана тоді став його тодішній керівник — Валерій Левицький.

Нові власники з його допомогою, вийшли на нові ринки збуту, швидко навели лад. У цехи повернулись люди, автокрановий почав підніматись. Та з часом Валерія Левицького господарі підприємства звільнили. Після цього знову почалося скочування донизу: спочатку працівникам боргували зарплату, згодом людей почали скорочувати…

Довгі роки на заводі не могли повернутись до нормального виробничого життя. І ось нарешті автокрановий завод після довгої перерви знову запрацював.

Як інформує пресслужба Дрогобицької міськради, сьогодні тут виготовляють не тільки традиційні автокрани, а й екскаватори, які призначені для потреб Міністерства оборони України. Українська армія вперше отримає вітчизняний військовий автокран КТА-25 на шасі КрАЗу і вітчизняний військовий екскаватор ЕОВ4421МУ.

Фото пресслужби Дрогобицької міськради
Фото пресслужби Дрогобицької міськради

Вироблена у Дрогобичі техніка для військових потреб не поступається тій, яку донедавна купляли у сусідніх країнах. Суттєвою перевагою є технічне обслуговування.

Побачити нову продукцію автокранового, яка, як запевняють на підприємстві, відповідає стандартам НАТО, зможуть всі дрогобичани. 21 вересня, на День міста, під час святкування чергових уродин Дрогобича, відбудеться маленький «військовий парад», презентація заводської техніки для жителів міста та гостей.

Фото пресслужби Дрогобицької міськради
Фото пресслужби Дрогобицької міськради

Схожі новини