Передплата 2024 «Добра кухня»

"Слуга народу" вирішила не гребувати і старими обличчями

Партію на Львівщині очолив Максим Козицький, а штаб - Олег Канівець

Чим ближче до місцевих виборів, тим жвавішим стає партійне життя на Львівщині. Ньюсмейкером цього тижня став голова Львівської ОДА Максим Козицький, який очолив Львівський регіональний осередок політичної партії «Слуга народу».

Як повідомив очільник області на своїй сторінці у ФБ, таке рішення ухвалили під час конференції регіонального партійного осередку члени обласної партійної організації. Його кандидатуру затвердила вища рада партії. «Я спілкувався з президентом, лідерами партії й повністю поділяю їхнє бачення на розвиток країни: здоровий прагматизм, мінімум популізму, закон понад усе, — написав Максим Козицький. — Тому ухвалив рішення влитися у партію «Слуга народу і очолити процес її творення на Львівщині, як політик і державний діяч».

В унісон з головою «позеленіла» і Львівська ОДА. Зокрема, «слугами народу» стали директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, директор департаменту освіти і науки Олег Паска. Вони увійшли і у раду ЛОО «Слуга народу» на Львівщині.

Орест Чемерис
Орест Чемерис
Олег Паска
Олег Паска

Нагадаємо, Олег Паска свого часу був активістом у «Нашій Україні». За часів президентства Віктора Ющенка очолював Перемишлянську РДА. В 2007 році балотувався до Верховної Ради від «Нашої України», але безуспішно. В 2015 балотувався до облради вже від «Громадянської позиції» Гриценка, але також депутатом не став.

Виборчий штаб партії «Слуга народу» на Львівщині очолив Олег Канівець. Він також колишній «нашоукраїнець» (в 2003 році очолював фракцію «Нашої України» в облраді). Згодом перейшов у «Батьківщину». В 2012 році обраний нардепом від «Батьківщини». В 2014 вже балотувався у парламент за списком «Громадянської позиції» (був 10-м номером), але партія не потрапила до Верховної Ради.

Олег Канівець очолив виборчий штаб Слуги народу на Львівщині
Олег Канівець очолив виборчий штаб Слуги народу на Львівщині

Так виглядає, що недавне гасло партії «Слуга народу» про «нові обличчя» вже не актуальне. Але, як бачимо, тепер не гребують і старими, які побували не в одній партії. А щодо методів партійного будівництва, то також пішли «старими-добрими» шляхами попередників: ще від часів президентства Кучми голови ЛОДА, формально чи неформально, очолювали провладні політичні сили. Відтак явно або приховано використовували адміністративний ресурс на виборах.

З інсайдерських джерел «ВЗ» стало відомо, що напередодні обрання Козицького очільником обласного партійного осередку, за цю посаду у партії точилася запекла внутрішня боротьба. Претендував на звання «партайгеноссе номер один» керівник передвиборчого штабу на виборах президента, нардеп від «Слуги народу», 26-річний Ростислав Тістик. Але перемогла не молодість, а адмінресурс і гроші. Максим Козицький, як відомо, є офіційним мільйонером, до призначення на посаду активно займався великим бізнесом у сфері альтернативної енергетики. Тож, вочевидь, одним із головних аргументів на його користь було те, що він фінансуватиме виборчу кампанію «слуг» на місцевих виборах?

А тим часом…

Уряд уклав рейтинг обласних державних адміністрацій за підсумками виконання заходів у боротьбі з епідемією коронавірусу. Львівщина опинилася на останньому місці, набравши лише 13 балів, виведених на основі сумарної оцінки виконання доручень уряду і прем’єр-міністра.

Схожі новини