Передплата 2024 ВЗ

В Україні зафіксували рекордний спад епідемії COVID-19. У МОЗ закликали дотримуватися карантину надалі

  • 05.05.2020, 14:15
  • 4 097

У понеділок, 4 травня, в Україні був зафіксований рекордно низький відсоток людей, хворих на СOVID-19, відносно загальної кількості активних хворих – 3,5%.

Ще один рекорд пов'язаний зі співвідношенням пацієнтів, які одужали, і нових хворих: за добу одужали 256 осіб, а заражень виявили 366. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляється на сайті глави держави.

«Дуже позитивна тенденція. Завдяки старанному дотриманню карантину, Україні вдалося обійти найстрашніші сценарії. Як ми і припускали, позитивні тенденції епідемії почалися за тиждень до ослаблення карантину. В останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоб якомога безпечніше розпочати вихід з карантину», — відреагував на новини Зеленський.

Читайте також: Ізраїльські військові створили ліки від коронавірусу — ЗМІ

У той же час в Міністерстві охорони здоров'я відзначили, що в країні спостерігається збільшення кількості випадків безсимптомного перебігу хвороби, що підвищує загрозу поширення СOVID-19. Тому у відомстві закликали дотримуватися обмежувальних заходів й надалі.

Схожі новини