Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Дракономать», «БУЛЬДОЗЕР» і «Куй з нами!»...

Від кандидатського креативу та ляпів і смішно, і плакати хочеться

Їду з роботи додому, а біля узбіччя велетенський білборд-розтяжка. Читаю: «Рокса, я тебе… Кандидат Євген Рибчинський». Залежно від додуманого продовження замість трьох крапок одні позаздрили «білбордовій» незнайомці, інші поспівчували. А комусь закортіло у самого нардепа Рибчинського спитати, що то за Рокса і чого він до неї «клеїться»…

Хоча даремно я «клеїться» залапкувала. Бо приклеїв­ся Рибчинський до Рокси у прямому сенсі цього слова. Точ­ніше — його приклеїли. Раніше всю площу подвійного білборда займав плакат, на якому «зака­дровий» шанувальник «неопіз­наної» Роксолани зізнався їй у почуттях. «Рокса, я тебе кохаю», — таким був напис на плакаті. Але виборча кампанія внесла у нього корективи: пів «лямур­ного» білборда залишилося, а другу половину заклеїли полі­тичною рекламою кандидата Рибчинського, який балотуєть­ся у мажоритарному окрузі на Львівщині. Так і вийшов кумед­ний мікс Рокси і Рибчинського.

А ось в Івано-Франківську так «зміксували» мера і секретар­ку міськради, що без 100 гра­мів важко було розібрати, чи то міський голова «пожіночнішав», чи пані секретарка «помужніша­ла». Із білборда з написом «Під­тримай. Савчук Оксана» усміха­ється точно не Оксана. Замість жіночого портрета — фото того самого мера Марцінківа, який її підтримує.

Та що там кандидатка з чо­ловічим обличчям: он у Черні­гові жінка-дракон балотується. На білбордах та агітках пів голо­ви у неї — людської, пів — драко­нівської. Такого гібрида важко не помітити. Зрештою, «Дра­кономать» (як її охрестили з прив’язкою до зубатого образу) Марина Рейко сама зізналася, що на це і був розрахунок: аби помітили. Напис «Іду дракони­ти Раду!» — з того ж репертуару.

Страшно навіть подумати, яка м’ясорубка буде під парла­ментським куполом, якщо, крім «Дракономатері», туди ще й важка будівельна техніка підтяг­неться. «Я ваш „БУЛЬДОЗЕР“ у Верховній Раді» — під таким «ні­ком» в окрузі на Львівщині сам «головний мафіозі української естради» балотується. У світ­ському житті — Володимир Фі­дик. На сцені — BIG BOSS. Так називається його гурт виконав­ців «стьобної музики».

«Кожен рік нове авто,

Від Луї Вітон пальто.

На Мальдіви ти літаєш бізнес-класом,

Полюбляєш крокодилове м’ясо", — співає BIG BOSS. З на­тяком, по кому бульдозер у Вер­ховній Раді плаче?

Хто бульдозером собі канди­датську дорогу прокладає, хто — тілами. Самовисуванець Євген Лучков, який балотується на Кро­пивниччині, нашумів у соцмере­жах після «забійного» фото зі сво­їм прізвищем. Шість літер — не на білборді, а на газоні. І не квіта­ми викладені, а людськими тіла­ми. «Сподіваюся, вони хоч живі», — саркастично підмітив один із коментаторів під цим «тілесним» знімком.

Коротко, зрозуміло і страшно — це про агітки кандидата з Дніпра Олега Семенка. Всього три сло­ва «Куй з нами!», а який глибокий зміст! Особливо, якщо першу літе­ру з дуже схожою сплутати. «…уй з нами! І х… йло теж!» — так було б точніше, враховуючи, що Семенко балотується від «путінокумівської» «Опоплатформи — За життя».

Усі фото з соцмереж

Схожі новини