Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Кіт, колишній «регіонал» і двоє з мікрофоном...

Хто балотується на Львівщині?

У заключній серії «ху із ху» на виборчій карті Львівщини — про старий десант і нові обличчя на окрузі № 126 (м. Моршин, м. Стрий, Жидачівський та Стрийський райони).

Попри «ударні» старання пригор­нути до себе електорат, на вибо­рах 2012-го Андрію Коту довелося лише «сріблом» задовольнитися. Пере­можцем в окрузі тоді став узгоджений кандидат від об’єднаної опозиції Олег Канівець. Мандат Кіт отримав з другої спроби — у 2014 році. А Канівцю, який на той час вже перекочував з «Батьківщини» у «Громадянську позицію», продовжити парламентську путівку не вдалося: партія Гриценка, у списку якої балотувався, до ВР не пройшла. На нинішніх виборах Ка­нівець повернувся у колись благодатний для себе округ — кандидатом від «Гро­мадянської позиції».

Крім Кота і Канівця, виборці побачать тут і ще одне знайоме їм із попередніх виборів прізвище — Андрія Гергерта. У 2014-му він балотувався як самовисува­нець і посів друге місце, поступившись Коту. Тоді Червень (це фронтове псев­до Гергерта, командира 8-го окремого батальйону «Аратта» Української добро­вольчої армії) був членом «Правого Сек­тора». Тепер у нього партквиток «Сво­боди». На цих виборах балотується як узгоджений кандидат від об’єднаних на­ціоналістів.

Виринув на 126-му колишній «регіо­нал» Василь Загородний. На позами­нулих парламентських виборах він вже балотувався по цьому округу від «біло-блакитних». Тепер Загородний — з усіх боків аграрій: директор сільськогос­подарського виробничого кооперативу «Агровиріб» і член Аграрної партії. Але на вибори іде без партійної лейби — само­висуванцем.

«Голос» відрядив в округ очільника фракції Української галицької партії у Жи­дачівській райраді, краєзнавця і волон­тера Володимира Гаврона. Від «Слуги народу» йде доцент кафедри міжнарод­них відносин Київського національного університету культури і мистецтв Воло­димир Наконечний.

Є у кандидатському списку і випускник цього «поплавського вишу» Ростислав Кушина. Шанувальникам вокальних те­лешоу він відомий як учасник проєктів «Голос країни» (перший сезон) та «Бит­ва хорів». Схоже, співак вирішив, що на хвилі «нових облич» й у стрімі зір­кових «ходоків» до парламенту має не­погані шанси і собі почепити на сце­нічний костюм депутатський значок. По цьому ж округу приміряється до крісла у Верховній Раді і ще один пред­ставник шоубізу — співзасновник та ко­лишній учасник популярного гурту DZIDZIO Олег Турко (сценічне ім’я — Лесик). Дружнього розлучення з «боро­датим» бендом не вийшло. Після скан­дального розриву у 2016 році Лесик створив гурт DZIDZ’off, наразившись на судові позови за звинуваченнями у протиправному використанні образу і пісенного репертуару DZIDZIO. У досьє на сайті ЦВК Турко значиться як тимча­сово безробітний житель Івано-Франкового, самовисуванець.

Схожі новини