Передплата 2024 «Добра кухня»

За день до приїзду президента у Червонограді білили бордюри і встановлювали лавочки

А шахтарям повністю виплатили заробітну плату за грудень

Відразу після після виступу на Регіональній раді Львівщини Петро Порошенко вирушив у Червоноград. Його виступ на головній площі міста мав розпочатись о четвертій. Кількатисячну публіку розважали гурт «Мандри» на чолі з фронтменом Сергієм Фоменком, режисер Ахтем Сеїтаблаєв (знаний зі стрічок «Кіборги», «Чужа молитва», «Хайтарма») та співачка Софія Федина.

— Я підтримую Петра Олексійовича, — сказав кореспондентові «ВЗ» Ахтем Сеїтаблаєв. — Це — єдиний кандидат з незмінним курсом на євроінтеграцію та НАТО. Не бачу на головній посаді в країні іншого. Постійно подорожую країною, спілкуюся з військовими і волонтерами, бачу, як змінюється країна. Водночас бачу, що багато чого ми не встигли зробити за ці роки…

Напередодні візиту Петра Порошенка місцеві комунальники взялись активно облагороджувати Вічеву площу. Білили бордюри біля місцевого Народного дому. А у сквері поблизу з'явилися відразу вісім новеньких лавочок із вбудованими пристроями для зарядки телефонів та стільки ж смітників.

«Розбиту вщент дорогу до Червонограда, а також деякі міські вулиці ремонтували поночі — так званий ямковий ремонт, — розповідає „ВЗ“ мешканка Червонограда 58-річна Ольга Ковальовська. Жінка прийшла на площу, аби послухати президента. — Мої знайомі повертались пізно з роботи. Бачили, як поспіхом латались ями. Лавочки у місті встановлювали в останні дні, побілили бордюри і огорожі. Але ми хочемо, щоб це робилось не тільки тоді, коли у місто приїжджають високі гості з Києва, а завжди».

Президентський кортеж із чорних «Мерседесів» і тонованих мікроавтобусів, проїхавши однією з найгірших вулиць у місті — Львівською, зупинився на під’їздах до Вічевої площі. Дорогою до сцени Петро Порошенко разом із дружиною Мариною тиснуть руки місцевим мешканцям.

Перед приїздом Петра Порошенка до Червонограда шахтарям повністю виплатили заробітну плату за грудень. Напередодні, 22 лютого, на рахунки ДП «Львіввугілля» надійшло 40,3 млн грн.

Під час 40-хвилинного виступу Президент розповів, що дав доручення обласному керівництву до кінця року відремонтувати зруйновану дорогу у місто. Ці слова присутні підтримали оплесками.

Усі фото автора

Схожі новини