Передплата 2024 «Добра кухня»

Тітушко взявся за старе: після Антимайдану чинить розбої у приватних домоволодіннях

Чим горнець накипів, тим і смердітиме. Ця українська приказка згадалася у зв’язку з новою появою в інформаційному просторі прізвища Вадима Тітушка

Національна поліція оголосила цього молодика у всеукраїнський розшук — за підозрою у розбоях, грабунках. А п’ять років тому, у травні 2013-го, ця особа (кличка — Румун) разом з іншими молодиками спортивної зовнішності нападала на учасників політичних акцій протесту «Вставай, Україно!», організованих проти режиму Януковича. Не виключено, зроблено це було за командою колишнього режиму. Під час цих розбоїв Тітушко застосував силу і до колишнього кореспондента «Високого Замку», а нині ведучої каналу UA: Перший Ольги Сніцарчук та фоторепортера «Комерсанта» Влада Соделя.

Завдяки тиску міжнародної журна­лістської спільноти і громадськості Вадим Тітушко у 2013-му постав перед судом. Повністю визнав свою вину, розкаявся. Попросив пробачення. І через це отримав м’який вирок: суд позбавив його волі на три роки — з дворічним іс­питовим строком. Тобто покарання було умовним. А ще Тітушко та його спільники сплатили журналістам по 11 тисяч грн. компенсації за завдану моральну шкоду.

Прізвище бойовика з Білої Церкви ста­ло синонімом свавілля, уособленням по­кидьків, яких політики, горе-бізнесмени часто винаймають для фізичного тиску на своїх опонентів. Вадим Тітушко певний час комплексував через таку неславу, хо­вався від людських очей. А потім начебто взявся за розум. Стало відомо, що він на­вчається на юридичному факультеті агро­академії. Більше того — у складі збірної України готувався до участі у Кубку світу зі змішаних єдиноборств. Навики кулач­них боїв брав у клубі «Будо», який належав тоді одному з райвідділів міліції. У 2015 році організував у Білій Церкві бійців­ський турнір «Найбільш сильні». Заснував охоронну фірму. Твердив, що з минулими справами його більше нічого не пов’язує. Але, видно, брехав…

Належно не покаране зло має здатність повторюватися. Так сталося і в історії з Вадимом Тітушком. За словами речника Національної поліції Ярослава Тракала, у липні цього року в один з будинків села Рожни Броварського району Київської об­ласті проникла група осіб у чорних масках та спортивній чорній формі, зі зброєю. Зв’язавши власників будинку, вони ви­крали гроші, після чого покинули місце злочину на машині господаря. У скоєнні цього злочину підозрюють кількох осіб, а серед них — і Вадима Тітушка. Того само­го «гопника», який у часи Януковича ламав щелепи активістам-опозиціонерам. По­ліція перевіряє Тітушка та його спільників на причетність до інших розбійних нападів на приватні домоволодіння у Київській об­ласті. Одного з підозрюваних у розбійному нападі уже затримано.

Схожі новини