Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Уже двоє Березюків голодують через сміття

Керівник департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк не словом а ділом відповіла на протестну акцію голови фракції “Самопоміч” у ВР Олега Березюка

Від сьогодні кількість голодуючих через львівське сміття збільшилася. Нагадаємо, відучора оголосив голодування лідер фракції "Самопоміч" у Верховній Раді Олег Березю -на знак протесту проти сміттєвої блокади Львова з боку найвищого керівництва держави. Натомість сьогодні керівник департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Ольга Березюк оголосила безстрокове голодування під Львівською міською радою - на знак протесту “проти бездіяльності міського голови Андрія Садового, яка нічого не робить для вирішенні проблеми сміття”. Пані Ольга сидить під палючим сонцем на розкладному стільчику біля одного з левів на вході до ратуші. Журналіст “ВЗ” розпитала Ольгу Березюк про причини і перебіг акції протесту.

“Голодую проти бездіяльності Львівської міської ради, яка нічого не робить для вирішенні проблеми сміття, - розповіла чиновниця. - Вони (“Самопоміч” . - Авт.) просто маніпулюють громадською думкою, роблять гучні заяви, атракції, але нічого не вирішують. А сміття смердить. Львів’яни постійно апелюють у цьому питанні до мерії. Але я би хотіла, щоб вони зрозуміли, що це просто маніпуляції. Насправді ніхто не хоче вивозити сміття зі Львова. Вони хочуть вдавати з себе жертву. А тим часом вчора у Миколаєві “Самопоміч” не голосувала за те, щоб місто приймало львівське сміття. Це дуже прикро з огляду на те, що там якраз є місце на полігоні і туди можна було би завезти ТПВ. Це, напевно, чітка вказівка — вдавати з себе жертву. А жертв усі шкодують. Це піар-технологія. І вони роблять ці акції, їм тут рівних, звичайно, немає. Треба йти до людей (у міста, які підписали меморандум про вивезення сміття. - Авт.) і говорити з ними. Чому Олег Синютка може йти до людей і говорити, а Андрій Садовий не може? Посадовці з ЛМР приїхали тільки у два міста, які підписали меморандум. А скільки тих міст було? Туди ніхто не поїхав”.

Посадовець ЛОДА розповіла, що вона із сьогоднішнього дня в офіційній відпустці, яку взяла спеціально для цієї акції протесту.

Сьогодні написала заяву. Безпосередній шеф - голова Львівської ОДА Олег Синютка - відмовляв Ольгу від проведення акції протесту. “Але я сказала, що хочу це зробити, бо це моя позиція не як чиновника, а як громадянина України”, - каже жінка.

“Сьогодні не снідала, п’ю тільки воду, їсти нічого не буду, - розповідає Ольга Березюк. - З міської ради до мене виходив тільки представник Муніципальної дружини. Питався, проти чого я протестую. Традиційно чиновники ЛМР не виходять говорити до людей. Я офіційно подала заявку про проведення голодування — в Єдине вікно. Буду тут і ночувати. Для цього принесла з собою в сумці кросівки і спортивний костюм. Запаслася водою. Пізніше прийде чоловік, донька, які мене підтримують. Закликаю усіх приєднуватися до моєї акції. Уже за перші півтора годин акції до мене подзвонили і написали близько сотні людей! Усі підтримують...”.

Схожі новини