Передплата 2024 «Добрий господар»

Парубій підписав постанову про арешт Онищенка

  • 05.07.2016, 12:13
  • 2 055

Спікер поставив підписи під час брифінгу в прямому ефірі.

Про це він заявив під час брифінгу в парламенті.

«Щойно підготовлена постанова Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Онищенка, і я підписую цю постанову. З цього моменту рішення вступає в силу», - зазначив спікер.

Рада дала згоду на арешт Онищенка

Народні депутати України підтримали надання згоди на арешт народного депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка.

За відповідне рішення проголосували 263 народних депутати.

"Щодо подання згоди на арешт народного депутата Онищенка. Ініціювання питання про надання згоди на застосування до Онищенка виняткового запобіжного заходу, яким є взяття під варту, обумовлене тяжкістю злочину, яке розслідується у кримінальному провадженню, характеристикою особи та наявними ризиками, зокрема", - заявив Луценко.

За його словами, Верховна Рада лише відкриває можливість українському судочинству прийняти щодо нього справедливе і законне рішення.

Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Онищенка

Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України від групи "Воля народу" Олександра Онищенка.

За відповідне рішення проголосували 275 народних депутатів.

За інформацією генпрокурора Юрія Луценко, викладені у поданні відомості обґрунтовано свідчать про наявність достатніх доказів вчинених народним депутатом Онищенком вказаних кримінальних правопорушень

"Досудовим розслідуванням встановлено, що в період з січня 2013 року по січень 2016 року Онищенко вчинив низку кримінальних правопорушень проти громадської безпеки, власності і службової діяльності", - заявив спікер Ради Андрій Парубій.

Адвокат Онищенка оскаржить рішення Ради

Адвокат Олександра Онищенка Ольга Просянюк не знає, де точно перебуває цей народний депутат. Однак оскаржить рішення парламенту про його арешт.

"За інформацією, якою я володію, Онищенко є членом олімпійської збірної з кінного спорту, яка проводить тренування в Австрії і Угорщині. Тому є підстави вважати, що він там і готується до Олімпійських ігор", — сказала вона.

На уточнююче запитання, чи відомо їй, коли саме Онищенко має повернутися в Україну, Просянюк відповіла:"Мені не відомо".

Адвокат також заявила, що оскаржуватиме в суді рішення парламенту про надання згоди на зняття недоторканності, притягнення до відповідальності та арешт Онищенка.

"Ми вважаємо постанову ВР незаконною та будемо оскаржувати її в суді", — заявила вона.

"Регламент передбачає, що щодо кожного запобіжного заходу мало бути внесене окреме подання, чого зроблено не було. А відтак це є самостійною підставою для оскарження постанови", — пояснила Просянюк.

Джерело: Еспресо.TV, Українська правда, Укрінформ.

Схожі новини