Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міненерговугілля і нафтотрейдери домовилися про зниження цін на бензин і дизпаливо

  • 14.01.2016, 09:51
  • 2 564

Зниження вартості нафти на світових ринках повинні відчути українські споживачі.

На нараді міністра енергетики України Володимира Демчишина і головних нафтотрейдерів 13 січня досягнуто домовленості про те, що ціни на світлі нафтопродукти повинні відреагувати на різке падіння нафти впродовж наступних двох тижнів, в основному залежно від курсу гривні до долара.

Про це повідомляють на сторінці Міненерговугілля в Фейсбуці.

Як заявив Володимир Демчишин, зниження ціни нафти на світових ринках повинні відчути українські споживачі.

Повідомляють, що представники компаній, які постачають бензин і дизельне паливо, наголосили: аналіз ціни можна буде провести тільки після завершення січня, який завжди характеризується спадом продажів, і після нових поставок імпортних нафтопродуктів.

Нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни бензину, в якій податки і акциз займають більш ніж половину вартості, тому зниження його вартості не може повністю відповідати ціновій тенденції на нафту.

Міністр підтримав ініціативу регулярної публікації у відкритих джерелах індикативних цін на паливо і його структуру - для того, щоб складові ціни були максимально зрозумілими і прозорими. Для цього створено постійно діючу консультаційно-аналітичну групу за участю Мінекономіки, ДФС, НБУ, сказано в повідомленні.

Міністерство буде відстежувати цінову політику компаній. За необхідності до аналізу цін також буде долучатися Антимонопольний комітет України з відповідним інструментарієм.

Схожі новини