Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головним поліцейським України стало «молоде обличчя уряду» Саакашвілі

Новопризначена керівник Національної поліції розповіла про свої перші кроки.

Новопризначена Кабміном глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе розповіла про свої перші кроки на важливій посаді. “Ми продовжуємо роботу з формування нової поліції у 29 містах. Ми продовжуємо роботу з формування підрозділу КОРД (корпус оперативно-раптової дії. - Авт.). Ми розробили концепцію атестації міліціонерів, і сьогодні міністр її вже затвердив. Отож роботи дуже багато”, - зазначила Хатія Деканоїдзе. Вона також повідомила, що призначить своїм заступником керівника Департаменту патрульної поліції Олександра Фацевича.

На батьківщині, в Грузії, Хатію Деканоїдзе (її ім’я з грузинської перекладається як “ікона”) називали baby face government (молодим обличчям уряду) команди Саакашвілі. Свою роботу в команді президента-реформатора Хатія почала у 24 роки з посади голови адміністрації Ради безпеки Грузії. До цього ця молода красива жінка, яка вже мала диплом випускниці факультету міжнародних відносин і права Тбіліського державного університету, здобувала другу вищу освіту у США.

У 31 рік Деканоїдзе стала першим ректором новоствореної Академії поліції МВС Грузії. Вона замінила багаторічне навчання майбутніх офіцерів-правоохоронців на ефективні тренінги з права, тактики і стрільби. Пізніше Хатія Деканоїдзе пропрацювала чотири місяці на посаді міністра освіти та науки Грузії.

Після приходу до влади в Грузії проросійського олігарха Бід­зіни Іванішвілі Хатія Деканоїдзе переїхала жити в Україну, залишивши на батьківщині на виховання своїх батьків чотирирічного сина. В Україні, зазначив на засіданні Кабміну міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, Хатія Деканоїдзе стала “душею проекту” реформування МВС.

Фото з архіву “ВЗ”

Схожі новини