Передплата 2024 «Добрий господар»

Під час нічних розваг зганьбили форму

П’ятьох львівських поліцейських вигнали зі служби.

30 жовтня п’ятеро патрульних поліції Львова написали заяви про звільнення зі служби, які одразу задовольнило керівництво. Напередодні хлопці, які так недовго носили поліцейську форму, гучно “погуляли” у нічному клубі...

Близько 5-ї години ранку між підпилими відвідувачами нічного клубу “Метро”, що на вулиці Зеленій у Львові, почалася шарпанина. Побоюючись, що конфлікт переросте у бійку, охорона клубу “тривожною кнопкою” викликала бійців Державної служби охорони. “Коли наші співробітники під’їхали до клубу, - розповів “ВЗ” керівник прес-служби управління ДСО при ГУ МВСУ у Львівській області Денис Харчук, хлопці, через яких викликали наряд, стояли на вулиці. Побачивши міліціонерів, поводилися смирно”.

Разом із нарядом ДСО до клубу приїхали екіпажі патрульної поліції. Адже хлопці, яких охорона клубу примушувала покинути заклад, кричали, що вони поліцейські.

Згодом з’ясувалося, щонічними бешкетниками справді були поліцейські, які перебували поза службою, отож були у цивільному одязі. Навіть не з’ясовуючи, з вини кого спалахнув конфлікт у нічному закладі, гулякам запропонували піти зі служби.

“П’ятьом поліцейським, - розповіла “ВЗ” речник патрульної поліції Львова Катерина Рибій, запропонували написати заяви про звільнення зі служби через недостойну поведінку. Адже коли до клубу прибули співробітники ДСО та патрульної поліції, ці хлопці почали лаяти і міліціонерів, і своїх колег”.

Уже вдруге зі львівської поліції звільняють патрульних через недостойну поведінку поза службою та “подвиги на п’яну голову”. 24 вересня один із поліцейських, перебуваючи поза службою, добряче випив і побився зі сусідом. Молодика одразу звільнили зі служби.

Тим часом стало відомо про перший випадок хабарництва серед новітніх поліцейських. Як розповів керівник патрульної поліції України Олександр Фацевич, одного з патрульних поліцейських Одеси звільнили зі служби за отримання “подяки” від водія. Ще один поліцейський був звільнений за те, що вкрав з місця ДТП шолом мотоцикліста та згодом намагався його продати. В обох випадках, підкреслив Олександр Фацевич, людей, які заплямували поліцейську форму, “піймали за руку” їхні колеги по службі. Ці поодинокі випадки, вважає пан Фацевич, не мають кидати тінь на п’ять тисяч українських поліцейських.

Схожі новини