Передплата 2024 «Добрий господар»

Яценюк: "Польща для нас є взірцем реформ"

  • 09.09.2015, 17:08
  • 1 856

Польща є зразком для проведення реформ в Україні і її позиція щодо України є дуже важливою.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає Інтерфакс-Україна.

"Польща для нас є близькою країною. Польща для нас є взірцем реформ. Ви на своєму прикладі довели, що якщо почати реформи, пройти дуже складний шлях - і на першому етапі, можливо, ці реформи не сприймалися, але дали реальні результати, - то можна стати членом Європейського союзу. Ви це показали", - сказав він по завершенню зустрічі з польським прем'єром Евою Копач у Варшаві.

Яценюк підкреслив, що для України "голос і позиція Польщі щодо України в країнах-членах Європейського союзу є надважливими". "Ми просимо більше Польщі в українському питанні. Адже ми знаємо, що так, як ви нас розумієте, мало хто нас розуміє взагалі у світі", - сказав він.

"У міжнародних відносинах є визначення - стратегічні партнери. Думаю, що в наших двосторонніх відносинах з Польщею треба ввести нову категорію міжнародних відносин - це стратегічні друзі", - підкреслив Яценюк.

Український прем'єр також зазначив, що Польща не просто стала членом ЄС, а "за останні 8 років стала одним з основних драйверів економічного розвитку Європейського Союзу": "Це заслуга Польщі, поляків і польської влади".

«Уряди України і Польщі підписали угоди про надання Україні 100 мільйонів євро кредиту на 30 років під 0,15 %. Це фактично під 0 %. Ми використаємо ці кошти на розбудову 8 пунктів пропуску на найбільшому східному кордоні ЄС. Загалом це буде стосуватися 8 мільйонів громадян з обох боків. Через ці пункти пропуску у нас кожен день проходить 50 тисяч людей, 15 тисяч автомобілів і 2 тисячі великих траків. 60% коштів ми відправляємо на будівництво доріг на цих пунктах пропуску, 40% — на будівництво інфраструктури». — написав Прем’єр у Фейсбуці після зустрічі з Евою Копач у Варшаві.

Схожі новини