Передплата 2024 «Добрий господар»

«Камер і диктофонів не було. Але кожне слово, кожні цифру і дату ми запам’ятали»

Президент Порошенко зустрівся з музикантами, які записали критичне відеозвернення до нього.

Відео під назвою “Лист до президентів” на слова покійного лідера гурту “Скрябін” Андрія Кузьменка кілька тижнів тому сколихнуло інтернет. Відомі музиканти озвучили критичне звернення Кузьми до всіх українських президентів, звинувативши їх у недбальстві і нездатності відстоювати національні інтереси... Реакція Петра Порошенка не забарилася — за зачиненими дверима президент провів двогодинну зустріч з музикантами.

Відеоролик, що прозвучав навіть у програмі російського пропагандиста Дмитра Кисельова, викликав неоднозначні відгуки: хтось підтримував, інші критикували за популізм... Ініціатором розмови з музикантами виступив президент. “На килим” викликали Валерія Харчишина, Сергія Кузіна, Соню Сотник, Віктора Бронюка, Мирослава Кувалдіна та Юрія Тиру. “Це була довірлива розмова, без журналістів і відеокамер, — розповів журналісту “ВЗ” радіоведучий Сергій Кузін. — Ми ставили президенту прямі запитання, що турбують не лише нас, а й українських солдатів на передовій, де самі часто буваємо. На диво, відповіді були прямими. Попередньо питань ми не узгоджували. Заторкнули як теми політики, так і питання особистого бізнесу президента, проблеми медицини, ситуацію на сході України, постачання військових. Камер і диктофонів не було. Однак кожне слово, кожні цифру і дату ми запам’ятали. Якщо слова не буде дотримано — повірте, знайду у собі сили, щоб знову звернутись до президента. Підпису про нерозголошення інформації нас ставити ніхто не змушував, але, будучи людьми відповідальними, про все розповідати не будемо”.

“Я побачив президента з іншого боку, — ділиться враженнями від зустрічі лідер гурту “The ВЙО” Мирослав Кувалдін. — Це людина, яка глибоко переживає за процеси, що відбуваються у краї­ні”. Більш говірким виявився вокаліст “Другої ріки” Валерій Харчишин: “На зустрічі з Порошенком я зламав олівець. Запитав, чи на моєму місці часом не сидів “легітимний”? Посміялись. Дізнався багато нового. Наприклад, те, що президент за останній рік 300 мільйонів гривень власних коштів витратив на благодійність. Так, ми обрали багатого. Але я запитав себе: чи міг би я віддати половину з того, що маю? Є багато речей, про які ми не знаємо. Чи повинен президент розповідати, що відправив спецлітаком (за власний кошт) поранену міліціянтку зі Львова, коли мер Садовий вже уповав тільки на Бога? Чи про те, що, зціпивши зуби, терпить уряд, аби не повторювати помилок 2005 року? Говорили про ризикований хід із Саакашвілі і Згуладзе. І про тих, хто заважає проводити реформи. Я запитав у Порошенка не все, що планував. Але чи усвідомлює він, що увійде в історію або як реформатор, або буде черговим у списку тих покидьків, до яких звертався Кузьма, — запитав. А ще про медичне страхування військових і їх обіцяні заробітки. Колеги запитали про “Рошен”. Дуже хочеться вірити, що Порошенко нас почув. Інакше навіщо ставати президентом країни, якої завтра може не бути?..”

Схожі новини