Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко: "Україна виконала мінські зобов'язання по статусу Донбасу"

  • 27.06.2015, 13:30
  • 1 876

Президент України Петро Порошенко заявляє, що особливий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей буде врегульовано після внесення змін до Конституції України.

"Конституційне врегулювання цього питання, на мій погляд, після голосування цих змін до Конституції у Верховній раді, буде завершено", - заявив глава держави в ефірі телеканалу "Інтер".

Водночас він пояснив, що Конституційна комісія запропонувала в перехідних положеннях закріпити, що режим місцевого самоврядування на території окремих районів Донецької та Луганської областей визначається відповідним законом.

"Таким чином (Конституційна комісія - ред.) забезпечила стовідсоткову законність тих норм, які проголосовано в парламенті, і які повністю відповідають Мінським угодами", - підкреслив президент.

Порошенко зазначив, що Україна виконала зобов'язання в рамках "мінського процесу" щодо особливого режиму місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей, ухваливши відповідний закон. "Усі зобов'язання, які ми взяли на себе, відображено в цьому законі", - додав президент. За його словами, у підготовці проекту змін до Конституції брали участь представники Донецька та Луганська.

Схожі новини