Передплата 2024 ВЗ

В "ЛНР" та РФ заявили, що ватажок "Призрака" Мозговий загинув

  • 24.05.2015, 00:29
  • 1 350

В окупованому бойовиками Луганську заявили, що "командир 4-го батальйону територіальної оборони "ЛНР" Олексій Мозговий загинув в результаті диверсії на трасі Перевальськ-Луганськ".

Про це повідомляє онлайн-ресурс бойовиків "ЛуганскІнформЦентр" з посиланням на "першого заступника генпрокурора "ЛНР" Сергія Горенка.

За його словами, за попередніми даними, автомобіль, в якому перебував Мозговий, був підірваний за допомогою вибухового пристрою, а потім обстріляний з кулеметів.

"На даний момент відомо про загибель 7 осіб, але це ще не точно. Особи загиблих встановлюються", - зазначив Горенко.

Як повідомляє "Новая газета", разом з Мозговим під обстріл потрапила його прес-секретар Ганна.

"Відомо, що лідера "Призрака" та його помічницю обстріляли, коли вони були в автомобілі - виїжджали з Алчевська до Луганська. Анна померла на місці, Мозговий - 40 хвилин по тому", - зазначено у повідомленні.

Разом з тим головред російського пропагандистського каналу Life News Анатолій Сулейманов у своєму Твіттері заявляє, що загалом загинули 8 людей: Мозговий, його прес-секретар, начальник охорони з позивним "Пісня", а також охоронці і цивільні.

За його словами, напад на Мозгового було  здійснено біля с.Михайлівка, "за попередніми даними, українською розвідувальною групою".

У березні в інтерв'ю західним ЗМІ Мозговий, який був персоною нон-грата та внесений до "чорного списку" ЄС, в лютому 2015 року заявляв, що на нього готували замах.

Батальйон "територіальної оборони "ЛНР", яким командував Мозговий, був створений на початку квітня 2015 року на базі бригади "Привид", якою він і командував.

Як відомо, 1 січня під Луганськом був ліквідований польовий командир Олександр Беднов "Бетмен". Згодом кілька угруповань згодом були роззброєні або включені до складу "народної міліції" ЛНР ".

Зазначимо, у штабі АТО регулярно повідомляють про те, що між "казаками" та бандформуваннями в "ЛНР" та "ДНР" постійно фіксуються боєзіткнення, які пов'язують із розділенням сфер впливу на окупованих територіях.

Джерело: Українська правда

Схожі новини