Передплата 2024 ВЗ

Порошенко вночі відвідав обстріляний Краматорськ

  • 11.02.2015, 11:33
  • 1 219

Президент Петро Порошенко і начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко вночі відвідали обстріляний напередодні Краматорськ

Про це повідомляє прес-секретар президента Святослав Цеголко у Twitter та Facebook, передає Українська правда.

"Порошенко не міг цієї ночі не поїхати до Краматорська. Напередодні Мінських переговорів він мусив побачити на власні очі, які шрами на українському тілі залишає "Смерч", — написав Цеголко у Facebook.

Президент побував у обстріляних житлових кварталах Краматорська, поговорив із лікарем краматорської лікарні.

Лікар розповів президенту про 3-річного хлопчика, який ледь не втратив руку від важкого осколкового поранення. Його врятувала матір: накрила дитину власним тілом. Зараз він у лікарні і не знає, що його мами більше немає.

Глава держави зауважив, що очевидним є той факт, що на сьогоднішній день Україна знаходиться під атакою найпотужнішої зброї, причому "інформація, яка міститься на цьому заряді, переконливо доводить, що це заряд російського виробництва і російського застосування".

"Це злочин проти людяності, коли мирні люди гинуть в своїх домівках, на вулицях, там, де немає військових, в 50 кілометрах від лінії фронту від російської зброї. Це абсолютно неприйнятно", — сказав Порошенко.

Він також оглянув кілька житлових будинків, які буди зруйновані під час артилерійської атаки. Після цього провів оперативну нараду щодо ситуації у зоні АТО та подій у Краматорську.

"Ми вимагаємо миру без будь-яких умов. Ми вимагаємо зупинити вогонь, вивести іноземні війська, закрити кордон. Їм немає, що тут робити. У нас немає ніякого конфлікту. Ми знайдемо компроміс всередині країни. Ми маємо захистити мир, захистити спокій міста Краматорськ, маємо захистити Україну. І саме тому я їду до Мінську, щоб негайно, безумовно, без будь-яких умов припинити вогонь і почати політичний діалог. Ми самі розберемось", — наголосив глава держави.

Під час робочої поїздки Петра Порошенка супроводжував відомий французький громадський діяч, режисер, письменник і філософ Бернар-Анрі Леві, який був шокований побаченим у Краматорську. Громадський діяч також зазначив, що закликає світову спільноту відкрити очі на жахливі злочини терористів на Сході України.

"Касетна понад метр завдовжки бомба. Хіба їй місце у дворі житлового будинку? Хіба є аргументи, чому Росія постачає таку зброю варварам, і вбиває українців? Такі питання мені поставив французький філософ Бернар-Анрі Леві. Він прилетів до Краматорська, щоб підтримати українців у боротьбі за власну незалежність. Каже, злочини проти людяності, як оцей, обов'язково мають бути покарані", — пише у свою чергу прес-секретар президента Цеголко.

Він зазначив, що світ має шанс зупинити агресію Росії проти України. "Мусимо ним скористатися", — переконаний журналіст.

Схожі новини