Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бойовики обстріляли штаб АТО в Краматорську

  • 10.02.2015, 16:29
  • 1 102

Внаслідок обстрілу загинули 3 людини, ще 15 отримали поранення

Про це повідомляє в Facebook начальник ГУ МВС України в Донецькій області В’ячеслав Аброськін. Прес-центр АТО підтверджує цю інформацію, передає УНІАН.

«Район влучення снарядів — аеродром і довколишні вулиці. Інформація уточнюється», — відзначив він.

Водночас в соціальних мережах жителі Краматорська повідомляють про загиблих і поранених.

У прес-центрі АТО уточнили, що атака була проведена орієнтовно о 12.30.

"За попередніми даними, вогонь вівся із використанням знарядів "Торнадо", з району населеного пункту Горлівка. Снаряди влучили по летовищу, а також по приватному сектору на околицях міста Краматорська. Варто зазначити, що боєприпаси "Торнадо" перебувають на озброєнні ЗС Російської Федерації. Маштаби руйнувань та втрати уточнюються", — зазначили у прес-центрі.

У свою чергу президент України Петро Порошенко повідомив, що удар був нанесений по штабу АТО з системи реактивного вогню "Торнадо".

Про це йдеться в оперативній інформації департаменту охорони здоров'я Донецької обласної держадміністрації станом на 13.30.

"Постраждалі доставлені в лікувально-профілактичні установи міста, їм надається вся необхідна допомога", — уточнюється в повідомленні.

Президент Петро Порошенко, який станом на 13:34, представляв нового прокурора, заявив:

"25 хвилин тому з системи реактивного вогню "Торнадо" був нанесений удар по нашому головному штабу АТО. Удар був нанесений по штабу, але другий потрапив по жилих кварталах Краматорську, який нібито зараз знаходиться в тилу", — сказав він.

"Навіть тим, хто служить в Краматорську, статусу не дають. Є повідомлення про поранених військовослужбовців і про поранених серед мирного населення", — додав президент.

Експерти підтвердили, що при обстрілі Краматорська використовувалися касетні снаряди. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"За висновками експертів, під час обстрілу краматорського аеродрому та околиць м. Краматорськ о 12:32 10 лютого терористи використовували касетні снаряди з суббоєприпасами підвищеної дальності "Торнадо", — йдеться в повідомленні. Раніше в Міноборони повідомили, що боєприпаси "Торнадо" є на озброєнні ЗС Російської Федерації. За попередніми даними, вогонь вівся з району населеного пункту Горлівка.

Схожі новини