Передплата 2024 «Добрий господар»

Про ворожі обстріли наших воїнів попереджає лабрадор Шоні

Задовго до того, як людське вухо почує звук снаряда чи міни, що їх випускає ворог по українських позиціях, лабрадор Шоні голосним гавкотом дає знати про загрозу нашим воїнам

І вони встигають перечекати атаку противника у безпечному місці. Не одне життя врятував таким способом вірний чотирилапий друг.

Ще кілька місяців тому Шоні жила на мирній тери­торії. Через війну її господарі змушені були податися за кордон. Постало питання, що робити із цуценям. Собаку підібрав воїн Національної гвардії Богдан. Пі­шов на війну, а разом з ним і Шоні. Віддячує йому за турботу вірною службою у запорізькому краї. Зви­кла до пострілів, вибухів. Побутових незручностей не відчуває: завжди нагодована, ночує разом з воїнами у бліндажі. Солдати відпочивають, а її чутливі вуха-“локатори” постійно сканують зрадливу тишу...

Шоні не тільки сумлінний сторож, а й розрада у паузах між боями, стимулятор гарного настрою. Коли втомлені воїни повертаються у своє розташу­вання, собака біжить назустріч, зустрічає радісним полизуванням рук. Своєю присутністю нагадує сол­датам мирне життя.

Вдома у Богдана вже є один лабрадор. Після за­вершення війни нацгвардієць планує забрати шес­тимісячну Шоні до себе – тепер не уявляє без неї своїх буднів. Та й на новому місці новосел не нудь­гуватиме. Воїн переконаний: з іншим собакою пес-фронтовик знайде спільну мову.

Схожі новини