Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна і США підписали декларацію про кредитні гарантії на $2 млрд

  • 28.01.2015, 13:40
  • 1 077

Уряд США надає Україні кредитні гарантії в обсязі 2 млрд дол.

Україна і США підписали декларацію про надання Києву кредитних гарантій уряду Сполучених Штатів обсягом 2 млрд дол., повідомила журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько, передає УНІАН.

«Сьогодні ми зі Сполученими Штатами Америки підписали декларацію про співпрацю у сфері надання кредитних гарантій, — сказала вона. — Уряд США надає Україні кредитні гарантії обсягом 2 млрд дол. Це дозволить Україні активніше запроваджувати вже розпочаті реформи і залучати міжнародну фінансову підтримку на більш сприятливих умовах. Ми дякуємо уряду США за підтримку України, особливо у такий непростий час. І ми високо цінуємо такий крок наших американських партнерів».

У свою чергу, міністр фінансів США Джейкоб Лью, який також зробив заяву для журналістів щодо підписання декларації про кредитні гарантії, підкреслив, що уряд США має намір запропонувати Конгресу збільшити пакет кредитних гарантій до 3 млрд дол. у разі проведення реформ у сфері подолання корупції, реформування енергосектора, покращення ділового клімату.

Уряд Сполучених Штатів Америки готовий збільшити пакет надаваних Україні кредитних гарантій на 1 млрд дол. — до 3 млрд дол. у разі проведення реформ в країні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам міністр фінансів США Джейкоб Лью сьогодні в Києві.

«Нинішній уряд України є найбільш реформаторським за всю історію країни. Ми бачимо кроки з подолання корупції, поліпшення бізнес-клімату та захисту найбільш вразливих верств населення. І в цих вкрай складних умовах уряд намагається досягти макроекономічної стабільності, — сказав Лью. — Дуже важливо, щоб уряд продовжував такий курс і важливо продовжити підтримку України. Разом зі Світовим банком, МВФ, ЄС та іншими партнерами ми в 2014 році надали необхідну допомогу і готові й далі це робити. Уряд продовжує шлях реформ, і ці зусилля заслуговують підтримки. У цьому зв'язку ми запропонуємо Конгресу США виділити Україні додатково 1 млрд дол. і загальний пакет підтримки становитиме 3 млрд дол. у разі, якщо уряд України продовжить реалізовувати реформи».

За словами Лью, перший транш кредитних гарантій в обсязі 1 млрд дол. буде надано вже в першому півріччі 2015 року. Кошти, залучені під гарантії уряду США, будуть спрямовані на фінансування соціальних проектів і захист найбільш вразливих верств населення, а також на вирівнювання фінансових дисбалансів. «Крім того, ми очікуємо від уряду подальших кроків з подолання корупції, реформування енергосектору, поліпшення ділового клімату», — сказав Лью, додавши, що США були і залишаються відданим партнером України в справі побудови сильної держави.

Схожі новини