Передплата 2024 ВЗ

ООН: "АТО забрала життя понад 5 тис. осіб"

  • 25.01.2015, 11:24
  • 1 153

Із середини квітня 2014 року в Україні загальна кількість людських жертв сягнула 5.086 осіб.

Про це йдеться у повідомленні Організації Об’єднаних Націй, інформує "Радіо Свобода".

"Кількість поранених за період із середини квітня минулого року склала щонайменше 10.948 осіб. Ми побоюємось, що реальна цифра може бути набагато більшою", — зазначили в ООН у суботу.

За даними ООН, за період останнього загострення ситуації на сході України, з 13 до 21 січня, через бойові дії загинуло щонайменш 262 особи.

"У середньому це становить мінімум 29 осіб на день. Вищезгаданий період став найбільш смертоносним з оголошення 5 вересня припинення вогню", — повідомили в ООН.

В ООН вперше визнали, що на території України на боці терористів воюють військові РФ.

"Висловлюємо стурбованість відсутністю реалізації 12 пунктів мінського протоколу та триваючою присутністю іноземних бойовиків на сході, серед яких — військовослужбовці з Російської Федерації", — йдеться у повідомленні.

В ООН також висловили занепокоєння нещодавнім рішенням української влади щодо нової пропускної системи на пунктах пропуску у напрямку територій, підконтрольних бойовикам.

"Запровадження таких обмежень може спричинити серйозні наслідки для найбільш уразливих груп, як-от літні особи, матері з дітьми та особи з інвалідністю, які можуть сильно залежати від соціальної допомоги", — йдеться в заяві ООН.

В організації закликають українську владу переглянути цю ініціативу.

Схожі новини