Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Учасниця «Міс Всесвіт» Вікторія Апанасенко стала амбасадоркою «Глобального договору ООН в Україні»

Після конкурсу в США, красуня продала на аукціоні «крила ангела»

Фото з приватного архіву Вікторії Апанасенко
Фото з приватного архіву Вікторії Апанасенко

Володарка титулу «Міс Україна Всесвіт 2022» Вікторія Апанасенко, яка боролася за корону «Міс Всесвіт», нині працює на міжнародному фронті для наближення перемоги в Україні. Красуня родом з Чернігова стала амбасадоркою миру в ООН, підписала Меморандум про співпрацю з мережею ООН в Україні («Глобальному договорі ООН в Україні»)

Ініціативи ООН різного спрямування також підтримують всесвітньо відомі зірки — Ніколь Кідман, Девід та Вікторія Бекхеми, Ема Вотсон, Енн Гетуей, Кеті Пері, Бен Стілер, Лайам Ніссон, Лайонел Мессі, Серена Вільямс…

Про це Вікторія Апанасенко повідомила у коментарі для «ВЗ».

"Мені візу в США дали на рік, конкурсантки з росії - на три роки…"

Вікторія каже, що на перемогу в конкурсі «Міс Всесвіт» очікувала, але не надто розчарувалася, що не увійшла у топфіналі. Перипетії з учасницею з рф позаду і не хоче про це зараз згадувати…

«У моїй голові було таке розуміння: якщо Америка так потужно допомагає Україні, а конкурс „Міс Всесвіт“ — американський, то все буде добре, — каже дівчина. — Але, коли росіянці дали візу на три роки, мої ілюзії випарувалися… Мені візу дали лише на рік».

«В ООН буду працювати над проєктами для подолання наслідків російської агресії»

Вікторія Апанасенко працює в ООН та в американських організаціях, аби допомогти українцям з протезами.
Вікторія Апанасенко працює в ООН та в американських організаціях, аби допомогти українцям з протезами.

«Боротьба за мир — це те, на що сьогодні спрямовані зусилля всіх неурядових та державних організацій України, а також багатьох бізнесів та волонтерів, — каже 28-річна Вікторія для «ВЗ». — Мир та справедливість — одна із цілей ООН. В «Глобальному договорі ООН в Україні» буду працювати над проєктами для подолання наслідків російської агресії. Кожен українець зараз робить усе можливе заради миру й безпечного майбутнього нашої країни. З початку повномасштабного вторгнення рф працюю волонтеркою і на власні очі бачу, як війна вбиває, скалічує долі, руйнує будинки…

Та попри все, українці вірять у майбутнє незламної, вільної та інноваційної України. Саме тому важливо підтримувати людей, щоби вогонь віри у них не згасав".

Про психологічну допомогу українцям

Вікторія Апанасенко вирішила підтримати ще один проєкт ООН в Україні - Mental Help (ментальна допомога). Це спеціалізована онлайн-платформа, яка допомагатиме у відновленні ментального здоров’я українців.

«Маємо зробити все можливе, щоб знизити рівень психологічного тиску українців та допомогти їм відновити ментальне здоров‘я. Саме тому вирішила підтримати проєкт Mental Help, мета якого — надати безкоштовні психологічні послуги людям, які постраждали від війни. Це дієвий інструмент, який допоможе українцям повернутись до повноцінного життя, — наголошує Вікторія Апанасенко. — Воєнна агресія росії завдала чимало психологічних травм. За даними міністерства охорони здоров’я України, 15 мільйонів українців потребують психологічної допомоги. Серед них, і діти, і дорослі, і люди літнього віку. На жаль, не всі українці можуть дозволити собі оплатити послуги професійного психолога, але всі вони заслуговують на психологічну підтримку й піклування. На онлайн-платформі Mental Help зібрано команду фахових психологів, які готові працювати з усіма українцями, що відчувають психологічні наслідки війни».

«Крила ангела» продала на протези для ЗСУ

Крила з легендарного костюму продала на онлайн торгах
Крила з легендарного костюму продала на онлайн торгах

Вікторія Апанасенко продала на благодійному аукціоні «крила ангела» зі свого національного костюма, який використовувала для конкурсу «Міс Всесвіт». Нагадаємо, представниця України вийшла на сцену конкурсу «Міс Всесвіт» з мечем в руках та у костюмі «Воїн світла».

Особливістю костюма були крила за спиною міс.

«Віддала крила зі свого національного костюма для „Міс Всесвіт“, що створила дизайнерка Леся Патока, на аукціон. І зібрала 10 тисяч доларів на протези нашим героям ЗСУ», — розповіла «Міс Україна Всесвіт-2022».

У США Вікторія співпрацює з організаціями, які допомагають українцям, які втратили кінцівки з якісними протезами. Ці організації возять українців до США на реабілітацію у Нью-Йорку.

Схожі новини